Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Ahlussunah Wal Jama'ah

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

15.9.12

Orang Gomen Tidak Pernah Curi Tulang

Aku pernah melihat payslip seorang staff-nurse. Hampir 4k sebulan. Hebat.

Setelah menonton video ini, aku tukar perkataan "hebat" menjadi "lahabau".

Kalau ada orang gomen minta naik gaji atau bonus, sila abaikan. Mereka memang tidak pernah curi tulang kerana mereka lebih gemar "curi daging"!




12 comments:

Anonymous said...

Ala tu BIASA la,JAM tu lambatla. lg pun pegi mana2 pun pun pun lebih kurang sama jer dr dulu sampai skarang dr penjawat bawah sampai Atas. tak perlu heboh2. tak caya .. Tepuk dada aduh rasa sakit . Relek la bro.

Anonymous said...

kalo biasa gi klinik ibu & anak ni akan tau yang sumer patient tu ada temu janji. kalo dah tak de patient, apa salah diorang rehat awal, mana tahu diorang start awal petang tu.

kalo nak layanan bagus. gi la klnik/hospital swasta. layanan pon bagus. boleh bising banyak sebab bayar mahal.

Anonymous said...

Curi tulang tak apa, jangan curi duit rakyat.

Anonymous said...

apa masalahnye memang tak de patient masa tu..

Anonymous said...

jangan cepat melatah bro.... nak tahu dia rajin ke curi tulang, kao buat lah pemerhatian seminggu dua...lepas tu baru boleh tuduh..kao pun ada masa bermalas-malasan ( tak de mood)

Ali Abu

Anonymous said...

klinik tu kek mano? kalu kek kelate bidaaah..kalu kek n9@ mlako tak bidaah kato uLaRmak mudo umnu

Anonymous said...

mane pompuan mengandungnye bro?nak nipu pun agak2le.. lagipun kalau g klinik ibu mengandung ade appointmentle... n ade hari2 tertentu nurse2 akan kluar g umah patient... sonok ke fitnah org bro?

Kelab Puteri UMNO Mahu Lingkupkan UMNO said...

Muhyiddin Dan Puteri UMNO Mahu Najib BERUNDUR... Kenapa?

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~


Tapi yang terpenting... Pemuda dan Puteri UMNO yang kononnya barisan pelapis kepada UMNO tetap BODOH... Tetap TOLOL.. Itu yang pasti..

Disebabkan KEBULUR sangat nak berjuang untuk UMNO, Pemuda dan Puteri UMNO sanggup menipu dan memperbodohkan diri sendiri untuk sama2 menipu dan memperbodohkan orang2 tua kat kampung, saudara dan adik2 mereka... Jika Pemuda dan Puteri UMNO tidak boleh menggunakan akal dengan bijak, kenapa tak jadi LEMBU saja?







(( edit, copy & paste Page FB Kump. Generasi Baru keluar UMNO ))

Anonymous said...

Tak kiralah kerja gomen ke swasta ke. Pokoknya hati, iman,kejujuran dll. Ada masa kita cergas ada masa kita penat. Ambil kesempatan.....betul kita tak patut hukum dgn video pendek jer.....masa lain kita tak tau....banyak org kutuk org gomen....tak semua serupa...ikut masing masing....jgn pukul rata.....rezeki masing masing .....tak sama. Nak sampai ke 4k sebulan tupun bukan senang....nurse tu.....penat kerja oooo.....hormatlah tugasan org....tulah mmg tak nafi ada yg tak jujur .......pokoknya iman......

Anonymous said...

ini cerita orang yg tak faham procedure ...
You mengarut lah. Jeles

Ummi Hanifah said...

Mcm saya x suka nak p klinik kerajaan mahupun hospital kerajaan, makanya saya ke hospital swasta. dah x suka menunggu dan servis yg x memuaskan, keluar la duit utk dapatkan servis yang bagus. Pilihan d tangan kita.

Anonymous said...

Yang nurse kerja di wad bsalin sampai tak sempat makan tu camana pulak?? Balik rumah lambat walau tak dapat claim overtime pernah ada org cerita?? Kena stayback sebab ada kes emergency perlu resus, staff tidak cukup, ada pernah orang ambil video??? Habis shif pukul 9 malam hanya dapat balik rumah lepas jam 11 malam apa cerita???