Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

23.10.09

Chua Soi Lek diperbodohkan Ong?

Oleh itu, katanya, atas nama amanah rakyat, adalah adil sekira beliau selaku presiden MCA melakukan apa yang diharapkan oleh para ahli dan rakyat," katanya.

Ditanya sama ada Liow akan kekal memegang jawatan timbalan presiden, Ong berkata: "Masalah itu tidak timbul kerana CC (jawatankuasa pusat) telah memilih beliau sebagai timbalan. Tiada apa-apa perubahan." {Ong, Chua berdamai demi kebaikan parti }


Chua tidak memenangi undi Jawatankuasa Pusat dan "tergelincir" dari jawatan Timbalan Presiden. Ong pula, mendapat undi tidak percaya dan menjahanamkan kredibiliti beliau sebagai Presiden. Liow direstui sebagai Timbalan Presiden yang baru dan pelan perpaduan terus dimulakan untuk menutup kisah undi tidak percaya kepada Presiden.

Akhirnya, Presiden tetap Ong dan Liow akan menjadi Timbalan yang baru.

Apa bengapnya Chua Soi Lek ni? Menang perang tapi Negeri tetap tergadai? Tak nampak ke dia sedang diperbodohkan?

Betul kata orang. " Kerap Melakukan Hubungan Seks akan melemahkan pemikiran". Inikah contoh terbaik buat kenyataan itu? Wallahualam.

5 comments:

Anonymous said...

tuan rimau.. hahahah.. lucu membaca perenggan terakhir..

tuan, pa pandangan tuan ttg laporan Audit terhadap negeri2? bedasarkan laporan, antara yg terbaik adalah negeri selangor makala antara teruk d tegur adalah N9.

Tweet Sports said...

Bookmark!! harap blog ni sentiasa update!! Terima kasih.

Untuk kawan-kawan yang sudah berumah tangga, saya nak kongsi bende yang baru saya jumpa cara bersetubuh

Harimau-Menaip said...

Anonymous;

N9 memang macam tu...negeri kaya tapi "kosong"...

Perut orang tertentu saja yang "penuh"...

Perawi said...

Tabuan/MAZA sudah kena tangkap, ajaran WAHABI - menolak mazhab syafie.

Jong pakat tibai dalam siasahdialy

Anonymous said...

A quite good story..

don't forget to leave your comment in myutusanmalaysia.blogspot.com

Wani-dsp
My Utusan Malaysia