Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

29.8.10

Bab Agama, PERKASA dan UMNO sahaja yang betul!

Naik meluat bila melihat puak PERKASA dan tukang lap berak pemimpin UMNO berpura-pura menjadi Hero dalam isu YB Teo masuk masjid. Bukankah ada peristiwa sebegini di zaman Rasulullah SAW yang boleh dijadikan rujukan?

Di mana kalian bila Pak Lah (dan yang lain-lain) ketika mengalungkan bunga di tugu Negara?

Jangan jadi balaci. Jangan jadi Anjing. Terutama di bulan Ramadhan yang mulia. Kekayaan dunia bukan boleh dibawa masuk kubur.

Macamlah pemimpin PERKASA dan UMNO tu lurus macam pembaris. Jangan biarkan Islam menjadi bahan sendaan orang-orang kafir.

Yang ikhlas,

Aku yang tak berapa lurus sangat.

1 comment:

vcgw said...

Hukum wajib menutup aurat tu pada orang Islam maksudnya samada dalam mesjid atau luar mesjid orang Islam wajib tutup aurat.Bagi orang bukan Islam itu bukan hukum bagi mereka tetapi sekadar adab sopan di dalam mesjid.Satu perkara yang ramai tak faham ialah menutup aurat tu wajib di mana-mana sahaja kecuali di rumah sendiri. kalau ada bukan Islam nak masuk ke mesjid sepatutnya kita galakkan sebab dia mahu juga masuk ke mesjid ertinya dia tak pandang hina atau jijik pada mesjid kalau tidak tentu dia tak mahu masuk (macam kita tak mahu masuk kedai babi). Kesimpulannya perbuatan MP ini sesuatu yang patut kita galakkan bahkan merasa bangga kerana dia mahu masuk ke mesjid.Berapa ramai orang melayu Islam yang sanggup masuk ke tokong cina ? Boleh bilang dengan jari. Perkara yang nabi saw larang ialah orang pompuan yang datang bulan.Yang ni tak kira islam ke bukan dilarang masuk ke mesjid.