Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

9.9.09

Letih Puasa

Harimau letih hari ini...begitu juga teman- teman di sekeliling. Nak tulis blog pun tak boleh kerana ada "makhluk" sedang terdampar di atas laptop Harimau. Dan, ini sajalah yanag mampu dicoret hari ni.


Chill!







5 comments:

Anonymous said...

Kalau binatang tu kencing baru berasap notebook tu...

sutera putih said...

aku tgh bersedih,,,
xth nk komen apa,,
tp,,,
aku nak cakap,,,aku suka pic2 2,,
huhuhuhu,,,

Harimau-Menaip said...

Kalian tengok lah macamana bersilang kaki kucing ni...kurang asam..macam puasa jek...

satu hari dihari raya said...

geram nye tgok kucing tu ..eee comelnye ....

Anonymous said...

tok nak tanya apa khabar "makhluk" ni sekarang...minta maaf sbb saya save gambar dia,, jadi kan wallpaper laptop dan handphone saya tanpa keizinan..minta diizinkan "makhluk" comel ni menemani saya yer tok..meowwww...