Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

13.11.10

Awek Kelantan Meraikan Kejayaan Galas dan Skuad Piala Malaysia.

kemaskini lepas Subuh:

No. Wahid, Aku cakap awek Kelantan lepas member aku mengesahkan ada seorang awek dalam video ni sekampung dengan dia kat Kelantan. Dan "keterkejutan' aku di awal penulisan adalah reaksi pada apa yang member aku sahkan itu. Kalau yang lain tu orang Terengganu, apa ada hal? Aku tulis "Awek" dan bukan "Awek-awek".

No.2, tajuk aku tu bersifat "Umum" dan ayat aku di penulisan nampak macam takde kaitan terutama yang berbunyi " Kat bawah ni ada video awek Kelantan tengah tonggang". Bab "meraikan Galas dan Skuad Piala Malaysia" tidak pula disebut bukan? Bukan aku sorang je yang pakai tajuk provokasi kat blogosphere kan?

Kalian kena marahkan Google sebab bila aku google perkataan "Awek Kelantan", keputusannya amat mengecewakan. Klik SINI.

Akhir qalam, sebagai Muslim yang tidak mahu berkonfrontasi dengan Saudara Semuslim dari Kelantan, aku minta maaf kerana menyinggung. Tapi aku tetap bengang Negeri Sembilan tak dapat titik Kelantan dalam Piala Sumbangsih! Cis!!!

_______________________________________________


Kelantan...? Apa yang bestnya pasal Kelantan? Gua panas bila Team Negeri Sembilan tak dapat repeat game kat Piala Sumbangsih. Kalau tak, memang menanah Kelantan kena titik! Kat bawah ni ada video awek Kelantan tengah tonggang. Citt! Bikin malu kaum je.


34 comments:

mountdweller said...

Salam anakanda Tok Rimau

Dialek ini adalah dialek Terengganu. Bukan Kelantan.

Bukan nak bela Orang Kelantan tetapi kalau Tok Rimau ada kawan Kelantan, cuba minta dia tengok dan dengar.

Anonymous said...

salam pak belang..

weh suara 2 bkn suara awek kelantan tapi suara awek terengganu...

kalu mu xtahu jgn dop buat cerito.. kecek kelate lain bodohhhhhhhhhhhh.. 2kecek ganu pekat molek...

Anonymous said...

tengok tarikh2 bila..

jgn dop buat fitnah..tarikh dio 31 mac 2010.. pilihanraya galas bilo, piala malaysia bilo??????

Anonymous said...

nu saloh umnoloh nie...umno x ajor anak2 tini negeri tadahe wahyu denge negeri serambi mekoh.inilah hasil didike selama 20 tahun tok wolly selipor yang hebak,menangih samapi kuar air mato berdoa kak stadium sultan muhamad ke 4 bilo tibi piliherayo...inilah hail didike tok wolly...

Anonymous said...

bro ni awek trengganu ler,cakap stail terengganu bro kasar bunyi nyer

Anonymous said...

hoi pok yet... nih org ganu ler buke klatan... buat malu jer kalu x tau beza bahase

buruh said...

gua bukan nak sokong kelantan.tapi dengarkan loghat ni, loghat Terengganu. bukan takde orang Kelantan yang kaki minum, Zaid Ibrahim pun kaki minum. nak kutuk pun, kaji la bebetul.

Anonymous said...

awat hang tuduh ni awek kelantan? Owh hang tak gheti loghat ganu kan?
tak baik fitnah... dia cakap loghat ganu tu.. camna plak hang claim awek kelate? owh sakit otak betul hang ni

Anonymous said...

suara macam minah siam aje

Buly said...

Salam bro Tiger..

Xbaik demo tuduh org kelantan dlm video ni..video ni dah lama bro..dlm youtube pon dah 7 bulan lebih..tp aku rasa dekat 2tahun dah video nih..lagi satu kalu dgr slang diorg ckp pon mcm ckp ganu..tu org kata..kena byk lg belajar..ni main hentam jer..stkat bola kalah nak dendam xguna bro..kalu nak marah FAM ok gak..n3 lu boleh bikin panas..hope lu remove jerlah..kita sama pakatan rakyat bro..~"Jangan main gila"

Anonymous said...

nie bukannya bahasa kelantan wahai penulis..nie org terengganu..cuba dgr elok n lebih teliti...harap maklum..

Anonymous said...

salam bro bloger... ko ni baru pndai maen blog ke baru pandai maen you tube? tu org trengganu la BOY.. adoiiiiiiiiii.... ko xpernah g merantau ke? ptt la cm katak ! wahahahahahahahahaha !!!

Anonymous said...

mintak maafla bang rimau..awek dlam tu bukan awek kelate tapi awek terengganu..bang rimau xbelajar bahasa ke masa form 1 dulu.

Anonymous said...

bodo..tu trganu ler..dialek pon dh thu..

Anonymous said...

Assalamu'alaikum tuan punya blog.Aku suka komen pada tuan punya blog ini.Tgk pada blog ni nampak macam islamic.Tuan punya blog alim kut.xkan la alim sampai buat dosa menuduh pompuan dalam video tu org kelantan.semua yang salah kelantan.org lain wat slah jatuh pada kelantan.Hebatnye islam kau yer tuan punya blog ni.Xkenal bahasa org kelantan dia ni.ASTAGHFIRULLAH. bertaubat lah tuan punya blog ni yer.Manusia zaman awak ni kan xsedar dirikan.suka tgk kesalahan org,kesalahan sendiri xnampak.hebatnye islam kau.bukan main lg wat tajuk "Awek Kelantan Meraikan Kejayaan Galas dan Skuad Piala Malaysia". tgk pada tarikh video ni di upload dalam you tube pada 31 march 2010.Piala malaysia bila..kau ni pandai tgk tarikh ker x.Ramai rakyat kelantan tgk atas tuduhan blog kau ni.identiti kau dpat tau dah.ASTAGHFIRULLAH...apa nak jd dgn tuan punya blog ni.bertaubatlah.Mcm ni ke manusia bernama islam,walaupun pompuan dlm video ni bukan rakyat kelantan,tp igt dosa kau suka mengaibkan sesama islam.dimana letak slogan kau "hancurlah engkau rejim zionis".zionis ni same jer suka memburukkan islam mcm kau.ASTAGHFIRULLAH.golongan munafik.igt kau org negori sembilan.ramai rakyat kelantan tgk blog ini.igt2.igt2.

Anonymous said...

bertaubatlah tuan punya blog

Anonymous said...

Ini bukan awek kelantan, cuba dengar betul2 video ini tak lama tk dak kena mengena dengan sambutan Piala Malaysia.... sila berhati2 dilain kali

Anonymous said...

bangang betina kat dalam vid ni..tapi bangang serta bodo lagi orang xtau beza lograt kelantan dan terengganu ni..

Anonymous said...

video lama ni. mula2 kata awek trengganu, skarang awek klantan celebrate galas & piala mesia pulak ye. tobat la woi. puak2 tu bedosa mentekedarah arak, bloggers dosa wat fitnah.

Anonymous said...

1. video ni dh lama tersebar..lama sblm Final M;sia Cup ritu..
2. awek bengong tu ckp loghat t'ganu..

so.. CONFIRM FITNAH! menjawab la ko dgn fitnah ni!

Harimau-Menaip said...

Salam tuan Mountdweller,

Saya tahu "awek-awek" tu bercakap slanga Trengganu tapi ada seorang "awek" yang sekampung dengan kawan saya yang berasal dari Kelantan. Kat kampung punyalah baik, rupa2nya, kaki tonggang. Maaf kalau ia menyinggung. Tajuk diatas cuma reaksi saya terhadap "awek' tersebut.

Kepada yang lain, jawapan saya di "kemaskini selepas Subuh".

Anonymous said...

tuan harimau wei..da 2 klau tau bkn awek2 klatn dlm vid ni awat letak tajuk cam2?
xkan nak belik kot..
apa kata letak jer vid "ada seorang "awek" yang sekampung dengan kawan saya yang berasal dari Kelantan. Kat kampung punyalah baik, rupa2nya, kaki tonggang" 2 dlm ni baru ada bukti bkn main ckap jer wei..
bangang!

Harimau-Menaip said...

Anonymous,

Sukahati mak kau je cakap aku bangang kan...yang bangang adalah betina2 yang tonggang tu la bodoh..

Oooppss..Adik pompuan kau ada dalam tu ke? Sorry la...

Jiazah Sri Sari said...

Yer la.. harimau mnaip bkan ikut akal.. dh terantuk mula la nk pusing2.. cbela bfikiran tbuka.. rata2 semua tk trima sikap remaja2 tlampau tu.. tpi agak2 la nk smpaikn info.. Allah dh kurniakn kamu akal klebihan utk bfikir utk myampai info dn dakwah.. jgn sampai cara kamu ni allah mnariknya sdikit demi sdikit kelibihan yg kamu ada tu.. hilang akal, tk bleh menaip lgi dn sbagainya.. Ingat!! balasan allah tu setimpal.. cume lambat cepat je.. Bpesan2 dgn kbenaran bpesan2 dgn ksabaran

Anonymous said...

salam..video ni dah lama di you tube sebelum galas dan piala malaysia musim 2010 lagi..dan awek dalam video ni adalah minah terengganu buke kelate..harap mohon maaf tuan punye blog betulkan keaddaan supya tak difikirkan sebagai fitnah

Marhaen Hujung Lorong said...

den pun masih paneh hati laie lopeh nismilan kalah ari tu..tambah plak x dapek main pialo sumbangsih..laie laa den paneh..hampeh tul!!!arghhh...

Anonymous said...

burok perangai dorang ni.. cam sial.. kita doakan semoga mereka2 dalam video itu sedar.. baik klantan ke, ganu ke, siam ke.. jagalah keluarga anda.. jangan sampai mereka terjebak dalam mungkar.

Anonymous said...

pastu kalau ader org duk tonggeng kau duk sibuk aper nk tahu pasal org...diri kau yang menfitnah org tu xnak sibuk.nk tgk kelemahan org lain,diri sendiri xsedar...nk tunjuk2 keburukan sesama islam tu wat per...nk tunjuk kelemahan org lain,nape xtunjuk kelemahan diri sendiri...org negeri sembilan kau berlambak yang duk bogel di KL ni,suka tgk pada tajuk jer...belum kaji dulu adakah itu fitnah atau semata2nk menjatuhkan org lain...Taubat lah,taubat...Islam jenis aper kau ni...

Anonymous said...

Tu la,,,,anok2 balaci UMNO la ni...ISLAM letak mane xtau..!patut la,anok UMNO ni mudah terpedaya,cetek agama,suka fitnah,menuduh....ape nk jd

Anonymous said...

lagi buruk perangai org negeri sembilan yang suka menuduh, menfitnah...org negeri sembilan lg buruk lg teruk dr pompuan yang minum arak tu...patut la di UNIVERSITI kurang org negeri sembilan...rupa2 nye ramai yang bodoh2 drpd cerdik...dah la kalah Piala Malaysia,pastu buat tuduhan fitnah lak...xpasal2..malu nye aku dgn org negeri sembilan camni...igtkan org negeri sembilan xcamni...rupa2nye lebih teruk dari yang aku sangkakan...

Anonymous said...

ramai dah yang tgk blog ni...baik mati la dr fitnah cmni...Piala Malaysia Tahun depan habis la Org Negori derma darah di Bukit Jalil tahun depan.Blasan untuk org negori yang fitnah.

Anonymous said...

amacam???senyap tak terbalas tokrimau...

Anonymous said...

Salam...
sebaiknya post ini dibuang@delete. kurang enaklan kamu meletakkannya disini. Boleh mencemarkan imej kamu dan kelihatannya seperti kamu sememangnya bengang terhadap orang-orang dari kelantan.

Ada baiknya sekiranya di padam sebagai tanda menghotmati satu sama lain..

hamba said...

tak kisah lah awek mana pun.memang banyak penghuni neraka pompuan.sama je.tak bermakna pompuan dalam video ni org tganu ,semua org tganu buruk.ramai pompuan buruk perangai zaman ni.pakai tudung labuh pun boleh buat aksi lucah sendiri.yg sexy tu kalau buat aksi lucah dah kira biasa..ni yg pakai tudung labuh ni apa crita???jadi ambik ni jadikan pengajaran.toksah duk bangga sangat dengan tanah tumpah darah nkau tu.sama je semua bila dah kene tanam, Dia tak kira kau bangsa apa, kau tetap kena soal kubur.wasssallammm