Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

15.2.12

Mesut Ozil lebih Islam dari "Penganut Agama 1Malaysia".

Tafsir sendiri. Faham sendiri. Jangan literal sangat.

boleh check sendiri di https://twitter.com/#!/Mesut0ezil

4 comments:

Hanz Newman said...

Nanti ada yg kata dia berlagak alim pulak...hehe

Seriously, tu perkataan yg harus (kalau tak wajib pun) terbit daripada hati... sebab apabila kita bangga dgn Islam kita sebagai penganut Islam akan berani tepis budaya yg tak sejajar fahaman Islam seperti meraikan Hari Kekasih @ Valentine Day. We must earn our respect by doing the right things all the times sehingga orang lain tertarik/pandang tinggi kemuliaan Islam.

La Shriek said...

Nak tanya Ahli Sunnah mana Manhaj Salaf ni?

EdiÁ•ě said...

0pps

Anonymous said...

i want to ask , are Nabi S.A.W have some miracle ? like nabi before him? like abraham ? and other ?