Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

29.12.08

Undi Untuk Kebajikan


Blogawan Al-Banjari telah mereka-cipta beberapa logo yang menarik. Lebih menarik lagi, hasil kemenangan tersebut akan disalurkan kepada mereka yang kurang bernasib baik.


Besarlah niat albanjari jika wang yang dimenangi ini dapat kita gunakan bagi mencari pahala di sisi Allah swt (sekiranya menang dan mendapat undi terbanyak dari khalayak pembaca) kepada logo-logo yang telah dihantar itu, kita sedekahkan kepada seorang 'anak yatim piatu' Mohd Ikmal bin Malik, 11 Tahun yang kini bersekolah di SK Titi Serong, Parit Buntar.


Anak yatim ini tinggal berseorangan di rumah usang di pinggir sekolah tersebut. Untuk pertanyaan tentang 'anak yatim' ini anda boleh menghubungi Tn. Hj. Zainol bin Ramli (Pengerusi Masjid Jamek Titi Serong) 017-5470226 @ 05-7169306Marilah kita mengundi logo-logo tersebut berserta NIAT untuk membantu 'anak yatim piatu' ini, kerana Allah, semoga niat murni kita dirahmati oleh Allah swt. Aminnn !!


Harimau telah mengundi logo seperti yang dipaparkan di atas hanya kerana perkataan "SETIAKAWAN". Lain macam bunyinya tapi itulah realitinya. Jangan tanya kenapa tau!


klik s.i.n.i. untuk mengundi.
Harimau: ini bukan Loteri Kebajikan tau.

No comments: