Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

29.12.08

Kesian, Datuk Sibuk Sangat

Sementara itu, Menteri Penerangan, Datuk Ahmad Shabery Cheek ketika mengulas mengenai perkara yang sama mengesahkan, wanita yang namanya dikaitkan dengan blog itu telah menemui beliau dua minggu lalu. klik s.i.n.i.

Dua minggu lalu? Sudah lama tu.

Apa tindakan Datuk ye? Diam dan hanya fokus kepada propaganda Pilihanraya Kuala Trengganu? Atau Datuk alpa dan leka meng'gam' lirik Mantan Mufti Perlis?

Datuk sibuk agaknya. Tu yang tak sempat tegur tu. Kesian Datuk.

Kalau kita rasa kita sibuk, rasanya, Rasulullah dahulu lebih sibuk dari kita. Kalau kita rasa kita kaya dan berkuasa, rasanya Nabi Sulaiman lebih kaya dan berkuasa dari kita. Menapa mereka tidak mengabaikan tanggungjawab kepada Agama?

Oppps. Pasti akan ada yang menjawab "Mereka itu Nabi, pilihan Allah". Kesian Datuk, sibuk sangat.

Harimau : Den pun sibuk yo...

5 comments:

tepet said...

den tak cayo cito ni....pasal blog ompuan tu start 24hb 12.. belum cukup seminggu..macammano dio dah report 2minggu lopas ....kut report pasal bendo lain mungkin...pasal blog..tipu la tu

melayuangkat said...

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430 buat anakku Harimau Menaip.

Mak Cik pun turut sedih dengan Kemangkatan Almahrum Tuanku.

Masa terus beredar, sikit pun tak tunggu sesiapa..

Memang kita semua sibuk, kadang kadang tak tahu pun sibuk untuk apa apa..tiba tiba datang Jumaat lagi, tiba tiba datang sabtu satu lagi..

Semoga kita semua manafaatkan waktu dan ketika yang dikurniakan atas kita semua..

Amer Yusof said...

encik harimau, ada kemudaratan tak kalau mayat manusia dibiar lebih dari dua hari?

kalau dua hari pun, sy dah risau apalagi dua minggu ye tak?

Harimau-Menaip said...

Tuan Amer,

Kalau 2 minggu, saya khuatir dah tinggal tengkorak.

Boleh percaya ke cerita Menteri Penerangan tu? Macam tak berapa nak terang je.

Amer Yusof said...

hehehe, dah tanam dah almarhum tu. alhamdulillah. agaknya kena tanam lepas putuskan siapa pengganti, dibuatnya org istana bergaduh rebut takhta, mau dua bulan baru tanam. hehehe.

encik mau, tugas menteri penerangan ialah 'men-terang-kn' keadaan(cth: semak samun)...mungkin dia terang pakai mentol, sedangkan kita nak dia 'terang' pakai sabit. itu yg susah nk percaya. hahaha.

p/s: sy masih terkenang 'nostalgia bibir putih di hari perdebatan'