Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

5.9.09

Kontraktor PD bakal Berpesta!!!


Sudah tentu akan banyak projek bersifat "segera" yang akan ditenderkan dan ada juga "given jobs" yang dianugerahkan buat kroni-kroni. Mana-mana kontraktor yang ada menampal sticker Tuan Guru Nik Aziz yang ala-ala Metallica, dapatlah ditanggalkan segera. Takut pula terlepas Pesta Projek Segera yang jarang-jarang kunjung tiba.

Nak tergelak apabila Tuan Sofi (penulis blog Kerajaan Rakyat) mencadangkan agar Ziana Zain menjadi calon Barisan Nasional. Sesungguhnya, nama artis tersebut cukup hebat di PD suatu ketika dahulu. Sebab musababnya, Harimau tak tahu (buat-buat tak tahu).


Namun, Harimau merasakan bahawa Bibi Sharliza lebih layak untuk dicalonkan sebagai calon kerana..... ahhh..tak nak ceritalah.

Siapa tahu sebabnya, sila komen! Siapa tepat, Harimau belanja makan tengahari pada hari Ahad ni. Itupun kalau korang tak puasa la..

8 comments:

Kerajaan Rakyat said...

Salaam Tok,

Dah pandai buat susu anak?

Bibi Sharliza ?
... Sebab hidung mancung.

Salam Takzim

aku said...

rezeki penduduk bulan poso ni..
rezeki jugak utk kontrektor yg takdo gambar ala-ala metalika..

muraisenja said...

ziana zain...hahahahaha.... cadangan yg sgt molek tu tuan harimau...

Harimau-Menaip said...

Tuan,

Bibi Sharliza dicalon bukan kerana hidung dia mancung...cerita mengenai dia sedikit lebih kurang macam Ziana Zain cuma "aktor" nya orang yang lain... sebut nama mesti orang kenal....

Sesiapa ada jawapan?

RantauAnakDesa said...

Salam Singgah tuan.. www.rantauanakdesa.blogspot.com

Anonymous said...

Kalau boleh PAS letakkan calon seperti Mat Sabu, barulah sama padan dengan Ziana Zain atau Bibi Sahrliza. mat Sabu walaupun ditangkap khalwat sama isteri sahabat karibnya di Hotel Perdana KB, tapi masih boleh menang besar pilihanraya umum 1995 di KUbang Kerian. Kalau boleh, PAS lantik Puan Norma Halim sebagai kempen manager Mat Sabu. Barulah ada talent.

Anonymous said...

Tok sah dok bawa cerita bulan puasa ni. Usaha biar PR menang udah la.

Anonymous said...

doraemon?
biar betul...
DORAEMON????
biar betul....
aper yg best kat sipendek tu??