Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

27.12.09

Antara Ketua Whip dan Kamilia, Luncai dan Menantu

Naib Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Kamilia lbrahim berkata, tugas serta tanggungjawab itu amat penting dan perlu dipandang serius oleh semua wakil rakyat BN.

''Saya kesal, saya rasa beliau (Mohamed Nazri) patut letak jawatan kerana kegagalannya sebagai Ketua Whip BN amat ketara. { Utusan Malaysia}

Tidak kiralah siapapun Ketua Whip BN, samada Nazri atau Muhyiddin, mereka perlu meletakkan jawatan dan memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia. Mengapa? Kerana nyaris-nyaris melembabkan ekonomi negara. Tahniah kepada Datuk Kamilia Ibrahim kerana lantang dan berani bersuara. UMNO perlu ramai orang macam Kamilia.

Kerana terlalu ramai kaki ponteng sekolah yang berjaya menjadi Ahli Parlimen, maka senario sebegini menjadi realiti.

Tahniah juga buat Barisan Pembangkang yang diketuai Dato' Seri Anwar Ibrahim kerana telah menonjol dan meng"onani"kan kebodohan dan keangkuhan Ahli Parlimen BN sehingga terpancut dengan jelas kepura-puraan mereka dalam mengabdikan diri kepada rakyat. Sesungguhnya, muka mereka yang "terkantoi" adalah seburuk muka orang yang sedang inzal (best lak guna ayat ni)

Rakyat sudah nampak, yang mana anjing dikalangan kucing, yang mana musang dikalangan ayam dan yang mana khinzir dikalangan lembu.

Yang menyedihkan, bekas Ketua Kerajaan anak-beranak dan menantu kesayangan beliau juga tersenarai di kalangan mereka yang tidak hadir. Jangan pula kita marahkan beliau kerana mungkin beliau sedang sibuk melihat-lihat kerancakan pembangunan di koridor-koridor yang berstatus Maha Karya selepas Hadhari.

Biarlah si Luncai itu terjun dengan labu-labunya. Tapi, jangan lupa terjun dengan menantu sekali tau!

2 comments:

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku,

Wah.. musang, ayam semua keluar dalam blog kali ini. Sekarang di Selangor ni perihal tikus pula.

Tender terbuka di Seksyen 16 Shah Alam, setiap seekor tikus yang ditangkap, dead or alive akan dibayar RM1 oleh MBSA. Hebat tak?

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Ibu.

Saya bosan betul dengan MP BN yang ponteng.

Satu tikus singgit? Apa tak bayar kat Pest Control je...buatnya rakyat kena wabak nanti, TS Khalid nak tanggung ke agaknya Bu?