Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

29.1.10

Aduka Taruna Disaran Agar Bersanding Tanpa Keris


gambar dari blog Pak Lebai

Ramai yang menyarankan, waktu persandingan Aduka Taruna, mak andam jangan adjust dan letak keris di pinggang Aduka Taruna, takut dirampas orang dan dihunus ke perut blogger tersohor Malaya tu. Aduka Taruna perlu berhati-hati kerana beliau terlalu ramai musuh. Musuh yang datang ke Majlis dia bukan hanya dikalangan yang dijemput, tetapi juga dari yang tidak dijemput. Ada yang datang untuk "riki" kehidupan pembuat kuaey-tiaw depan Family Store Taman Cengal ni.

Alhamdulillah, Aduka Taruna telah menyelesaikan suatu adat yang entah-apa-apa dan membazir iaitu Majlis Menyambut Menantu atau "Menyalang". Tahniah Aduka Taruna.

Yang ironinya, Aduka Taruna berbaju Melayu Johor dengan leher Telok Belanga tatkala di Majlis ini. Ambik hati orang Johor ke? Tak dapek do Jon!.

3 comments:

Taubat balik said...

Sah ke Nikah Mamat ni??..Takut nanti hidup dalam Berzina,sbb islamnya dah terbatal dengan menghina isteri rasullullah dan para sahabat dlm blognya tempuh hari..Siapa kenal mamat ni,minta dia taubat balik,klu tidak nanti hidupnya dalam berzina.

Anonymous said...

Tapayah kawin lah.
xlayak memimpin keluarga.
That gurl should think twice or lebih afdal lagi , fikirlh utk beribu2 kali...

Anonymous said...

ntahlah mamat ni ,kalau tak suka dok malaysia,pegi lah dok kat indonesia ke india ke..dapat rumah freee..bawah jembatan...