Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

25.1.10

Pierre Lim : Budak Cina Yang Tiba-tiba Menyalak Mengalahkan Anjing


gambar disalin dari blog Angin Perubahan

Harimau rasa, azam budak Cina ni ialah nak kena penampar dengan kerabat DiRaja Johor. Dia belum pernah rasa agaknya. Mungkin budak Cina ni belum membaca artikel ni { klik }

Kepada semua, hentikanlah tingkah-laku kurang ajar kepada Raja dan Sultan Melayu. Jangan menjadi terlalu berani. Kalau masih mahu menghirup udara damai di Malaysia, maka hentikanlah.

"Dosa" budak Cina ini cukup besar, mungkin sama dahsyat dengan Aduka Taruna. Maka, budak Cina ni pun wajib mengadap ke bawah DYMM Sultan Johor bagi memohon pengampunan.

Ada yang bertanya Harimau, "Kau ingat Sultan Johor akan maafkan ke?"

Harimau menjawab "Tak. Dah buat salah, kenalah minta maaf. Face-to-face la"

Kalaulah, Arwah Abah Harimau yang diperlekehkan oleh Pierre Lim ni, memang kena sunat "punai" dia dan kulit "punai" budak Cina ni akan dibuat anting-anting Babi Hutan.

Harimau: malam ini, komen kalian akan cuba Harimau jawab. Di waktu siang, terlalu sibuk dengan duniawi.

2 comments:

awang sengkawang said...

Bangsa celaka tak sedar dek untung..
menjirus minyak ke dalam api
jgn menyesal kalau bersabung
rela berkorban sehingga mati...!

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus