Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

5.9.10

Iklan Aidilfitri TV3: Iklan Paling Bangang pernah disiarkan.Iklan bodoh yang menyerupai iklan Krismas dan menggunakan imej Teratai umpama nak menyambut Hari Wesak. TV3 DIDESAK MENARIK KELUAR IKLAN BANGANG INI!!!

ikhlas;

Hisham Paroi.

Harimau: member den berkeras mahu den siarkan amarah dia ni..Boto jugak si Hisham ni. Apasal TV3 bangang bebenar lak ni?

klik sini bagi huraian yang masuk akal.

8 comments:

chempaka said...

Teruknya iklan ni... Macam kekeringan idea sungguh2... Menghampakan...!!!!

drafunt said...

Baguslah tu dah ada Santa Claus pakai songkok dan VBuddha dalam hari raya..........1Malaysialah katakan.....bingai!

Unknown said...

Stupid! Rosak identiti Melayu-Islam sambut raya puasa iaitu Aidilfitri. Kenapa ada unsur keagamaan lain lain kita nak sambut kemenangan umat Islam? Ada Santa Claus Melayu sekarang ya? Siap pakai baju Melayu, tu tak tahan lawak tu. Bunga teratai? hehe .. apasala tak bunga raya saja instead.. How this'd ever happened? Overlooked? naah .. simply stupidity, ignorance from the producer, director, crew, ministry concerned, of that VC.

Malaysia boleh? Screw them all.

Wake UP! said...

Mungkin penerbit iklan tu bodoh dan tak dapat bezakan hari raya dengan Krismas.

VCGW said...

Macamana Filem Negara boleh luluskan Iklan menghina Islam ni ?

zackmohd said...

PIHAK MANA YANG TAK SEDAR?TAK PERASAN? TV3 KE?..MEMANG BANGANG BANGANG DAN BANGANG SANGAT LA TV3 ...TAK PERASAN ISLAM DI KAITKAN KAN DGN SANTA KLOS?DI KAITKAN DGN BUNGA TERATAI ?...BINGAI SUNGGUH MU TV3..
PERCAYA TAK IKLAN TU DISENGAJAKAN?DI RANCANG..........

Anonymous said...

MEMANG TV3 BANGANG MEMLEBIHI TAHAP GABAN!!! BANGANG LAMA X HILANG LAGI TAMBAH LAGI BANGANG BARU. X ADA OTAK! DAH BANYAK SANGAT MAKAN DUIT HARAM SAMPAI JADI MACAM TU. BANGANG YG PALING MAKSIMA!

Anonymous said...

aik? da x da ke bideo tu..