Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

6.9.10

Lepas Kongkek, Minta Maaf saja?

BACAAN YANG BERKAITAN : http://aulakalimah.blogspot.com/2010/09/kebenaran-di-sebalik-penipuan-dan.html

TV3 sudah memohon maaf. Namun, rasanya, maaf tidak memadai kerana impak kesilapan itu terlalu besar.Yang dinoda adalah agama Islam. Rata-rata teman Harimau mahu penjelasan dan pendedahan (soalan dibawah dipetik dan diedit dari komentar artikel Mahaguru58):

1. Siapakah pengarah iklan bangang tersebut?
2. Siapakah yang merangka jalan cerita/ storyboard iklan khurafat tersebut?
3. Apakah iklan ini sengaja disiarkan, atau tidak sengaja? Apakah sudah melalui penapisan sebelum disiarkan?
4. Apakah jaminan TV3 perkara ini tidak berulang?

Kita tidak mudah memaafkan terutama golongan "perogol agama" yang sudah kongkek, cuci tangan dengan permohonan maaf yang tidak sampai 10 minit. Sila jelaskan wahai TV3.

Jika pengarah dan mereka yang terlibat dari sumber outsource, maka kita mahu tahu ia dari syarikat mana. Jangan ingat mereka boleh lari.

9 comments:

azman kamarul said...

Bahana perbuatan orang bodoh yang dipakaikan tali leher dan jaket mahal yang berharga beribu-ribu ringgit.Kunun nya atas nama transformasi.....pada saya ini adalah transformasi kepala hotak depa!

Wake UP! said...

Macam mana TV3 tak berani? Namewee rasis yang berlakon dengan drebar si Kitol pun bebas sampai kini.

Menteri Amaran hanya berani memberi amaran.

kulatlapok said...

SALAM bRO...MANA SATU iKLAN YG DIMAKSUDKAN TU..WA CARI MERATA X JUMPA TOLONG BAGI KLU SIKIT...WA X SABAR NAK TENGOK IKLAN SUNDAL TU..

Anonymous said...

Mereka kena siarkan dan kami orang sebagai orang Islam mahu tahu.

Harimau-Menaip said...

En. Kulatlapok,

Kat sini ada...http://harimau-menaip.blogspot.com/2010/09/iklan-aidilfitri-tv3-iklan-paling.html

Tukang Kata said...

tanyalah kat SKMM apa depa buat hina umat islam boleh yang tak boleh hina najibigmomma

Anonymous said...

buang je MD TV3 tu. mustahil kalau dia tak tgk dulu iklan tu sebelum disiarkan.

dia tu islam ke kristian. bodo piang.

nik adli

hangkedee said...

Standard lah ini ajaran Aljuburi karipab.Selepas berjubur "Are u Ok?"senang aja diajar oleh sifu Anuar.Kalau salah habis habis Amaran amaran1 amaran 2 and seterusnya....

erisya nor said...

teringin nak tau...siapa ye?