Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

16.11.10

SALAM EIDUL ADHA

Kalau ikutkan pengiraan kepimpinan kerajaan Negeri Perak, Hari Raya Haji lambat lagi sebab jatuh pada 17 Zulhijjah. Tapi, aku rasa esok Raya Aji.

Tanpa mempedulikan pengiraan mereka, saya sebagai Hamba Allah, Seorang Islam berbangsa Melayu yang mengguna nama keyboard (dulu nama pena) Harimau Menaip, ingin memohon maaf buat semua rakyat Malaysia seandainya ada yang tersinggung dengan penulisan murah saya. Maaf, maaf dan maaf.

Setelah saya dimaafkan, maka, layaklah saya mengucapkan Salam Eidul Adha buat kalian dan semoga kebaikan, kemuliaan, kerahmatan dan keberkatan dilimpahkan ke atas kita semua oleh Allah S.W.T.

Sesungguhnya, Dia lah Raja Segala Raja dan tiada suatupun diluar pengetahuanNya.

Wallahualam.

No comments: