Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

16.9.11

PERKASA Salah Pilih Presiden

"Bang, lepas ni lu pakai tak baju ni? Gua nak buak lap taik anak gua"

Gambar di atas hanyalah "point" untuk gua bersinikal dengan geng-geng yang beria-ia menyokong ISA suatu ketika dahulu. Sebentar tadi, Perdana Menteri Malaysia yang tak pernah dijajah ni telah mengumumkan bahawa ISA akan dimansuhkan. Gua pun sokong ISA dulu tapi tak macam geng-geng kat atas. Kita tinggalkan dahulu bab tu. Gua nak "starlite" kepala Ibrahim Ali jap.

Soalan nombor wahid yang terfikir di kepala otak bergeliga gua ni, macamanalah ahli-ahli PERKASA boleh pilih Ibrahim Ali ni jadi Presiden? Tidakkah mereka celik untuk melihat agenda Ibrahim Ali yang hanya menjadikan perjuangan pertubuhan pro-Melayu ini sebagai faktor penolak menjadi popular? Tidak adakah seorang ahli PERKASA yang celik? Butakah mereka semua?

Kesimpulan mudah gua; Ya, Perjuangan warna kulit dan bangsa memang membutakan. Aku pernah buta dahulu dan tidak mahu buta lagi.

Kenyataan emosi tanpa menggunakan otak telah banyak membuatkan PERKASA menjadi pertubuhan yang cukup murah. Aku lebih menghormati Persatuan Pemandu Teksi dari mereka. Untuk menjadi ahli PERKASA, ia hanya pusat menjumudkan akal dan membutakan minda. Mana bisa menjadi pemimpin Ulul Albab jika berada di dalam PERKASA dengan berPresidenkan orang seperti Ibrahim Ali? Nasihat peribadi gua buat PERKASA, ikutlah Al-Quran, As-Sunnah dan Ijmak Ulama Salaf. Jangan ikut kepala hangin kita je. Jangan memalukan Islam dengan tindakan yang menjengkelkan. Apa guna jadi Hero Melayu tetapi dimurkai Allah SWT? Dibawah, 3 kenyataan Agung dari Presiden mutakhir PERKASA. Tukarlah.

Antara kenyataan-kenyataan bertaraf "Kepala Abah Dia la" dari Presiden PERKASA

1. Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) memberi kata dua kepada Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) supaya membatalkan demonstrasi dan perarakan ke Istana Negara bagi membantah akta itu pada 1 Ogos ini.

Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali berkata, jika ia dipersetujui, pihaknya akan merayu Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) supaya membatalkan demonstrasi menyokong Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang dijadual berlangsung pada tarikh dan kawasan yang sama.

Sekiranya tidak diendahkan GMI, Ibrahim menegaskan pihaknya akan turun padang menyertai demonstrasi Pewaris dan menyeru seluruh rakyat Malaysia supaya menyertainya.{sini}

- KOMEN HARIMAU MENAIP= GUA NAK TUNGGU IBRAHIM ALI BALUN PM PLAK PASAL PM PUN NAK MANSUHKAN ISA KAN?

 2. Anggota parlimen Pasir Mas itu berkata, walaupun kerajaan cuba "menarik rambut dalam tepung", kesabaran orang Melayu mempunyai batasnya.

Cabut bulu

"Nasib baik saja Mat Sabu. Kalau saya jadi menteri dalam negeri, dah hancur Mat Sabu ini. Daripada bulu atas sampai bulu bawah saya cabut. {sini}

-KOMEN HARIMAU MENAIP = DIA INGAT MAT SABU TU PATUNG TEDDY BEAR KE?

3. Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali berkata perhimpunan anti-Bersih 2.0 akan diadakan serentak dengan himpunan aman itu dan beliau tidak akan bertanggungjawab atas sebarang insiden yang tidak diingini.

KOMEN HARIMAU MENAIP = POYO JE STATEMENT DIA. HARAM TAK TURUN PUN.

AKU KELIHATAN PERKASA

nota kaki: gambar bukan nak aibkan Ibrahim Ali sebab blog yang hebat seperti Merah Tinta MSO telah menyiarkannya tetapi cuma nak orang Melayu berfikir....Inikah pemimpin yang diharap- harapkan?  Buat Ibrahim Ali, jangan saman gua, gua takde duit.

4 comments:

Anonymous said...

KATAK TU BUKAN PILIHAN RAMAI. DIA CIPTA PERKASA DAN ANGKAT DIRI SENDIRI. KATAKKKKKKKKK MACAM TU LAAAAAAAAAA

Master Yoda said...

Salam...Cuba kite renungkan:

Soalan: "Bila mana katak menjadi manusia, bagaimana keletah dan kelakuannya?"

Jawapan: "SILA KAJI IBRAHIM ALI.."

Sekian, terima kasih

Anonymous said...

perut buncit selalu kedarah arak kot

Anonymous said...

Pak Harimau.

Ada Ibrahim Ali bagus juga, jadi ketua Perkasa lagi bagus dan cakap serta telatah yang merapu tersangatlah bagus kerana ianya mempercepatkan lagi proses peruputan dan kulat untuk UMNO.