Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

18.9.11

Demi Duit dan kemewahan, Syahadah Dipermainkan

Kenapa 2 entiti itu perlu memberi penjelasan dan bukannya Zizan; kerana Ahmad Idham adalah PENGARAH yang bertanggungjawab dalam semua hal termasuk suntingan dan pengubahan skrip. FINAS kerana mereka meluluskan membuta-tuli dan secara bodoh melepaskan adegan ini untuk disiarkan.

Hal ini lebih besar dari Nasi Lemak 2.0.

Hal ini bukan hal Nasi Lemak sesiapa, ia hal Aqidah yang mungkin akan ditiru oleh mereka yang jahil. Nauzubillah.

Penjelasan yang gua maksudkan adalah penjelasan faktor- faktor perkara itu berlaku, disengaja untuk menambah lawak atau tidak disengaja dan terlepas pandang, atau memang Pengarah mahu begitu, atau ada Penerbit Cina yang mahu ia begitu atau ia memang mengikut citarasa FINAS ataupun  perkara- perkara lain.

Jelaskan!


1 comment:

Anonymous said...

alasan nya.bukan niat saya nk mengucap macam tu.saya kan pelakun,saya ikut arahan pengarah.memang kerja saya ikut arahan pengarah
bagi habis ngucap tu tak boleh ke?
sanggup kata nabi muhamad itu syaitan.celaka sungguh.pelakun juga penulis skrip juga pengarahnya.dan sipa yang dengar tapi tak berbuat ape2.ngucap macam tu.saya kan pelakun,saya ikut arahan pengarah.memang kerja saya ikut arahan pengarah
bagi habis ngucap tu tak boleh ke?
sanggup kata nabi muhamad itu syaitan.celaka sungguh.pelakun juga penulis skrip juga pengarahnya.dan sipa yang dengar tapi tak berbuat ape2.