Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

17.1.09

Menyamar dan Rasuah

Orang akan cakap Harimau bahalol kalau tunggu berita penahanan Dato' Abdul Azeez Abdul Rahim di Buletin Utama. Memang betul kerana apa yang ditunggu Harimau, semacam tidak tiba. Samada memang tiada atau Harimau terlepas berita tersebut sewaktu Harimau bersolat Isyak; itu Harimau tidak pasti.

Pengerusi Biro Putera Umno Dato' Abdul Azeez Abdul Rahim telah 'ditahan' oleh sepasukan skuad pemantau PAS daripada Kedah kerana dipercayai menyamar sebagai agen tempat mengundi. { sini }

Yang hairannya, muka ala selebriti Restoran Azhar Maju (top di Seremban) pun nak menyamar? Untuk apa, Harimau tidak berapa nak faham. Kalau nak kata mencari publisiti, rasanya banyak kaedah-kaedah lain yang boleh dibuat seperti mencari gaduh dengan perayu undi atau memakai bedak tebal-tebal macam Datuk Aziz Sattar dalam filem Seniman Bujang Lapok.

Dengar cerita, dipercayai dalang disebalik kepala babi di UM hari itu JUGA telah menyamar sebagai seorang India Muslim (bukan Dato' Azeez tau). Kalau betul, memang berbahaya lah penyamaran-penyamaran seumpama ini. Bukan apa, kita bisa terkeliru yang mana sahabat dan yang mana musuh. Lebih mudah berdepan dengan musuh yang nyata daripada musuh bermuka dua.

Ramai juga yang "kurang senang" dengan saranan Harimau di dalam penulisan "Omak Marah Tolak Joki" dan menjelaskan bahawa yang haram tetap haram dan rasuah kan selamanya rasuah.

Itu benar dan betul. Bacalah penulisan itu dari ruang lingkup yang satu lagi. Kita tidakkan mahu tanah air kita tergadai angkara rasuah bukan?

Untuk menyemarakan lagi konflik, api fitnah ditambah untuk mengusutkan lagi hubungan Sultan dan Bendahara. Seorang saudagar bernama Nina Sura Dewana pergi menghantar wang suap kepada Bendahara untuk melindungi kedainya. Bendahara menerima wang suap itu. { sini }

Eh, apa keputusan PRK Kuala Trengganu?

1 comment:

Anonymous said...

Hmmm bukan fitnahnya tuan, makin jauh dari agama pun ye jugak.kan.