Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

26.1.09

Semoga Pak Lah Cepat Sembuh

Patutlah Pak Lah tidak hadir di rumah Terbuka Hari Raya Cina di Wisma MCA siang tadi. Menurut Presiden MCA, beliau dihubungi Pejabat Perdana Menteri pagi tadi dan memaklumkan bahawa Pak Lah kurang sihat.

Kita doakan Pak Lah, Perdana Menteri Malaysia cepat sembuh dan dapat kembali menerajui negara.

Adakah penyakit itu angkara Dato' Nasa? Wallahualam.

5 comments:

melayuangkat said...

Semoga Pak Lah segera Sembuh. Penat agaknya, Baru balik dari Negara Negara Teluk Sabtu lalu.

Ya Allah, peliharalah Pemimpin Kami, Sihat WalAfiatakanlah dia, lindungilah dan Selamatkanlah dia dan keluarganya! Amin.

Salam anakku Harimau.

Mak Cik tak fikir ianya kerana Nasa itu.

Hidup ini macam tu lah..Kawan semasa senang bertaburan..tapi kawan semasa susah payah dicari atau tak ujud lagi...

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Ibu,

Saya meneka sahaja. Kebetulan agaknya. Kesian Pak Lah.

Kita tidak faham betapa sukarnya menerajui Malaysia.

NONG said...

Salam..
Kita sama2 doakan agar Pak Lah cepat sembuh.
Memang BUKAN MUDAH menjadi pemimpin.Sedangkan memimpin keluarga pun memeningkan kepala,
inikan pula memimpin sebuah negara yg berbilang kaum,anutan dan pegangan..

TUHAN kami..lindungilah Negara kami Malaysia dari sebarang malapetaka..Amen.

tepet said...

hurm...ini ayat orang pendek akal.... bukan sakit....pak lah perkauman....tak nak join cina punya program...hik hik hik....

ISA said...

Atau terkejut pasal Perkeso