Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

17.2.09

Satu Kapal 2 Nakhoda? Biasalah tu.

Pertama, Harimau "BUKAN" lah teman lelaki Elizabeth Wong walaupun terkadang ada keinginan seperti itu. Harimau cuma kasihan kepada wanita. Al-maklumlah, pencinta wanita. Janganlah rasa kasihan Harimau pada YB Eli dibaca sebagai suatu agenda bersifat politik. Noktah. (kalau ada gambar beliau, email lah pada Harimau..hehehehe)

Berbalik perihal satu kapal 2 nakhoda, pelik sangat kah? Bukankah ia suatu persepsi yang biasa kita dengar?

Apa beza 2 Menteri Besar Perak; Nizar dan Zambry dengan 2 Perdana Menteri Malaysia? Bukankah ramai yang berprasangka yang Malaysia ada 2 Perdana Menteri iaitu Pak Lah dan Khairy Jamaluddin? Bukankah persepsi ini telah lama kita dengar?

Apa pula beza dengan Negeri Sembilan? Kalau ditanya "orang dalam" pentadbiran Negeri mahupun senior-senior UMNO yang berstatus politikus kedai kopi, mereka sering mengatakan bahawa Negeri Sembilan ada 2 MB; satu depan punya dan satu belakang punya, satu MB siang dan satu MB malam, satu MB sah dan satu MB haram. Siapa?

Perkhabaran angin yang Harimau sering dengar, seperti yang kita tahu, Tok Mat adalah MB Negeri Sembilan tetapi sumber tersebut juga menyatakan bahawa Dato' Azman juga mempunyai kuasa persis MB.

Perkara ini juga jelas disebut oleh YB Loke Siew Fook ketika menyampaikan ucapan di Taman Desa Rhu pra-Pilihanraya yang lalu.

Jadi, apa nak heran dengan satu kapal 2 nakhoda?

Harimau: ada tak benda macam ni di tempat anda?

6 comments:

Unknown said...

Dua bini satu laki adalah! he..he.. jangan mare.

GAFARO a.k.a. agentno9 said...

`Harimau "BUKAN" lah teman lelaki Elizabeth Wong walaupun terkadang ada keinginan seperti itu'

saya suka tuan hamba,tuan hamba jujur. Suka saja tidak lebih dari itu.

Budak Perak said...

NK HERAN APE ZAMAN SKANG ni..
kg ana ade 2 ketua kg,
1 jkkp,1 jkkn...
x heran r..
pak cik ak p0wn ade 2 bini,die s0k sek dgn ak nk tambah lg 1..
ak s0k0ng jer,lantak die r..

Anonymous said...

x heran r...
kg ana ade 2 ketua kg..
jkkn1 dgn jkkp 1..

PARPUKARI said...

YANG NI AKU SETUJU DENGAN HANG....NI LA BALA BESAQ...

Anonymous said...

(kalau ada gambar beliau, email lah pada Harimau..hehehehe)

Pastu jangan lupa foward kat email saya skali yer...teringin jugak nak tgk...hehe
-----------------------------------
ingin tahu bagaimana orang2 UMNO boleh kaya? layari www.ceramickedah.com