Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

11.2.09

Ada Juga Berita Baik

Tarif bagi pengguna domestik turun purata 2.54 peratus manakala tarif untuk pengguna komersil dan industri masing-masing turun 2.7 peratus and 5 peratus.{ sini }

Selepas menonton seorang "Malaikat" berhujah di TV1 dalam rancangan Dialog@1, Harimau pun meng'on'kan komputer dan membaca laman sesawang dan blog-blog. Berita yang bermain masih tidak berubah cuma ada satu berita yang agak lain dari yang lain iaitu tarif elektrik turun +-2.54% bagi pengguna domestik.

Adakah ini hadiah buat rakyat Malaysia yang bersatu dalam membenci YB Karpal Singh? Wallahualam.

Harimau: Siapa agaknya "Malaikat" itu?

3 comments:

NONG said...

Bersyukurlah ba kita kalau ada yang merasakan dirinya seperti 'malaikat'..hehehee
Sekarang ni banyak 'syaitan' dari neraka terlepas ke bumi..

Anonymous said...

2.54% apa barang beb..baik tak payah..mcm main2kan kita sahaja..kenaikan dulu cecah 26%..apa lar kerajaan ni..tak simpati langsung..IPP punya hal lah semua ni..krajaan buat perjanjian tak fikir habis2..skg rakyat lah yg tanggung kos kerana kesilapan kerajaan..kos yg tnb bayar kat IPP tu, disalurkan kpd kita membayarnya..masa tu siapa yg buat perjanjian tu yer..aduh, apa lah punya pegawai yg buat perjanjian tu..betul2 kayu..tanggunglah ko segala sumpah seranah rakyat yg tertindas dari kesilapan yg ko dh buat tu..chowwwwww.

Anonymous said...

Salam,

Aku setuju sesangat yg anonymous kata tu..rakyat yg tak tau bukan lah main suka sbb ingatkan banyak sangatlah penurunan taarif tu..cuba baca akhbar apa komen mca dan En Bardan..