Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

3.2.09

Satu Lagi Khidmat Masyarakat dari Harimau Menaip


{ salin tampal dari sini }

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,

Projek amal kami diteruskan lagi tahun ini.

Untuk projek kali, kami telah memilih 5 buah asrama yatim di Negeri Melaka dan kami merancang untuk mendapatkan buku bacaan dan latihan bagi kegunaan mereka, khususnya bagi pelajar yang bakal menduduki peperiksaan UPSR, PMR, SPM dan STPM.

Kami juga bercadang untuk menaja yuran tuisyen mereka dan menyediakan sebuah komputer yang dilengkapi dengan kemudahan internet bagi setiap asrama tersebut.

Sekiranya saudara dan saudari berminat untuk bersama-sama kami bagi menjayakan projek amal ini, saudara/i bolehlah menyumbangkan wang tunai (seberapa yang mampu) ke akaun di bawah ini :

NUR AFLAH PUBLISHERS
MAYBANK : 5040-5830-7102

Sumbangan juga boleh dibuat melalui cheque atau wang pos dengan menggunakan nama NUR AFLAH PUBLISHERS dan sila poskan sumbangan anda ke alamat di bawah:

NUR AFLAH PUBLISHERS
PETI SURAT 392
PEJABAT POS BESAR MELAKA
75760 MELAKA
ATTN : PROJEK AMAL 2009


P/S: Sila emailkan butiran sumbangan saudara/i ke alamat nuraflah@streamyx.com untuk memudahkan pihak kami menguruskan sumbangan tersebut.

Kami dahului dengan ucapan jutaan terima kasih di atas keprihatinan saudara dan saudari.

Sekian, harap maklum.

b/p NUR AFLAH PUBLISHERS

NOTA: Kerjasama saudara/i diperlukan untuk menghebahkan projek ini. Semoga kita sama-sama akan mendapat keberkatan dan keredhaan daripada Allah SWT.

No comments: