Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

25.7.09

Syabas Inspector Sahab

Bekas Naib Presiden MIC, SS Subramaniam menyertai PKR.
Bersama beliau menyertai PKR ialah seramai 1700 lagi ahli-ahli MIC.
{ sini }

PKR semakin kuat kerana MIC tidak berusaha untuk berubah. Jika benar bagai diwar-warkan, maka BN telah kehilangan 2/3 (anggaran) sokongan komuniti India.

MIC sudah boleh berkira-kira untuk "tutup kedai" jika masih diterajui oleh individu bernilai setengah (Semi Value).

Jika benar berita tersebut, blog ini mengucapkan "Syabas Inspector Sahab" buat PKR!

6 comments:

TPMnM said...

Syabbass... ambik lerrr... tak jadi kudis punn....

PARPUKARI said...

SALAM BRO, AKU DAH MUAK DAN GETIK DENGAN PERANGAI MIC NI SEBENARNYA, YANG SI SAMY VOLU NI MASIH TAK RETI NAK BELAH, SAMA JUGAK DENGAN MIC, AKU KESIAN JUGAK KAT ORG CINA DAN INDIA NI BRO, MANA DEPA NAK PI, PEMBANGKANG PUN TAK LEH PAKAI!

BRO, APA KATA KITA BUAT PARTI CINA DAN INDIA BRO, KITA NAMAKAN PARTI TU DENGAN NAMA PARTI "CHINDIAN" OK TAK?

HE HE HE

Harimau-Menaip said...

Parpu,

Hang jadik Presiden lah. Hang otai makan kari kan? hehehe..

Minat "Dr. House" ke? Samolah ngan den.

pemudasp said...

Bagus gak depa masuk PKR.. bagi pelingkup PKR... muhahaha

Anonymous said...

SLM BRO..KAUM INDIA SENDIRI SUSAH NK MEMPERCAYAI MAHARAJA SEMI VALUE SB VALUE DIA DH TURUN LAMA DAH. DIA NI PUN SATU LIABILITI PD BN JUGAK. BAIK DIA TURUN TAKHTA SBLUM PRU13

melayuangkat said...

Bagus juga mereka bermastautin sahaja di Selangor wahai anakku.

Selangor bela betul betul kaum India. Penjenayah kereta Kugan yang mati itu pun dibiyaai pengkebumiannya hingga mencecah berpuluh ribu. Berbaloi tak berbaloi jadi penjenayah sejak usia 13 tahun di Selangor ni.

Pengkebumian Teoh tak usah cakaplah. Dengar khabar anak yang sedang dikandung tunang mendiang pun akan disponsor kerajaan Selangor.

Baik tak baik Khalid Ibrahim? Mengalahkan Samy Velu mahupun Lim Kit Siang.