Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

21.2.10

Salute To Haji Hadi


Pemimpin....

Ini baru dikatakan pemimpin. Walaupun agak lewat untuk Harimau mengetahui berita ini, namun tidak lewat rasanya untuk bangkit dan memberi tabik spring kepada Presiden Parti Islam SeMalaysia iaitu Haji Hadi kerana kejantanan beliau dalam menyelamatkan seorang insan yang hampir lemas.

Haji Hadi bukannya sihat sangat tetapi keberanian dan tanggungjawab seorang Pemimpin yang mungkin menolak dan mengerah segala kemampuan yang ada untuk bermain dengan maut.

Hebat..hebat...Salute To Haji Hadi!

{Rujuk blog Ajijoi }

3 comments:

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku, Selamat Berehat bersama keluarga tersayang di hujung minggu ini. Semoga limpahan Berkat dan Rahmat Allah swt akan terus kekal buat kamu semua,

Tahniah pada orang kuat Rusila. Tahun ini bolehlah dapat "Tan Sri" dari Sultan. The Swimming Tan Sri.

Tapi yang lebih GAH adalah yang dalam gambar ini..

Anonymous said...

Salam ziarah,

Saya terpanggil untuk memberikan komen spt di bawah:

a) melayu memang mudah lupa! PAS via Hj Hadi akan korner baring lepas ni... tarik statement etc!

b) Hj Hadi mencari publisiti murahan. Jgn dipercayai golongan yg menggunakan agama demi untuk kepentingan politik!! PAS ialah contoh!!

Syed/Subang Jaya.

Anonymous said...

haha, harimau pun terkena promosi setpol si Hadi, ini orang politik tuan Harimau, benda yang menaikkan nama mesti kena ada. Bagi saya benda biasa la selamatkan orang lemas, naluri manusia.