Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

25.3.10

BerANJING- ANJINGan

Dahulu, blog ini dihentam kerana menggunakan perkataan "Anjing Politik" kepada manusia-manusia anjing yang menjadi barua kepada pemikiran politik yang menjahanamkan{sini dan sini }.

Sekarang, "anjing-anjing Politik" ini bersetuju dan mengunci mulut apabila Setiausaha Agung PKR iaitu Saifuddin Nasution menggunakan perkataan "Anjing" untuk mendefinasikan sesetengah puak.

"Mereka digunakan sebagai 'anjing penyerang', 'askar upahan',” kata Saifuddin ketika sidang media di lobi parlimen.{sini}

Sesungguhnya, mereka-mereka yang bermuka-muka sedemikian adalah "Anjing Politik" yang tidak berlesen.

Citt! Podah!

4 comments:

ISA said...

Dua definasi berbeza bro, dulu lu maksudkan blogger sebagai anjing politik.

Jika ahli politik yang menjadi anjing politik... itu memang benar.

Tidak kiralah dari parti mana sekalipun. Semua mereka adalah anjing-anjing politik.

Harap maklum.

orangkasai said...

salam perkenalan, harap harimau dapat listkan sgkasai di sini. TQ

Harimau-Menaip said...

ISA,

Ooppss..ye ke? Bukan apa, ada yang banned aku sebab perkataan 'Anjing" tu...

Dan, aku rasa mereka terlalu bias (berpihak).

Orang Kasai,

InsyaAllah.

Anonymous said...

Allah ialah tuhan semua manusia. Apabila semua manusia menerima Allah sebagai tuhan, mereka mula mengenal Allah. Mereka mengambil tahu apa yang Allah suruh dan apa yang Allah larang. Mudah-mudahan mereka menjadi orang-orang yang hampir dengan Allah.