Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

21.4.10

Bang Berahim, Bang Berahim...

Sengal agaknya Dato' Ibrahim Ali ni. Dia adalah calon Bebas tapi tidak menyokong calon Bebas (walaupun sekarang sudah tiada calon Bebas di Hulu Selangor).

Yang paling pelik, dia adalah Presiden PERKASA yang mengangkat Melayu tetapi tidak menyokong calon Melayu.

Dalam kesempatan ini saya sebenarnya mahu mengulas mengenai tindakan pihak-pihak seperti Perkasa dan Datuk Ibrahim Ali yang seolah-olah sengaja mahu menggagalkan usaha Datuk Seri Najib Razak untuk mentransformasi negara.

Saya amat marah dengan mereka ini kerana mereka berselindung dengan nama Melayu untuk menghina dan memperkecil-kecilkan orang Melayu. Dengan bertopengkan nama Melayu, mereka bersuka ria menuduh orang Melayu tidak boleh bersaing dan tidak boleh maju jika tidak dihulurkan tongkat seumur hidup. Lemah sungguh Melayu di mata mereka! { sini }


Cuba check, lidah Tok Berahim ni ada berapa? Bercabang 2 atau 7?5 comments:

Anonymous said...

Anuar Berahim tak sengal golongan homosek Austrila sokong dia.

Mozas said...

Uniknya cara Zaid bersukan kuda, jauh berbeza dari Tuanku Mizan dan Tun M! Baca sini:

http://satulimatiga.blogspot.com/2010/04/uniknya-cara-zaid-bersukan-kuda-jauh.html

Anonymous said...

Jangan ambil anak brahim ali jadi menantu keran katakan anak berahim akan bawa masalah

melayuangkat said...

Salam anak cyberku,

Apa khabar "Cahaya" kita? Semoga bertambah sihat dan ceria seisi keluarga.

Emmmm, Harimau Menaip ni kena maintain...kalau selalu sangat naik 'hot steam' nanti bertukar jadi Harimau Jadian pulak..

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Ibu.

"Cahaya" sihat walafiat. Namanya ada 3 perkataan. Perkataan pertama bermaksud "Kasih". Perkataan kedua bermaksud "Bunga" dan yang ketiga bermaksud "Yang mempunyai 2 Cahaya".

Panggil sahaja dia "Qaseh".

InsyaAllah. Saya akan cuba maintain dan tidak marah-marah.