Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

24.8.11

Baca Al Quran Dengan Hanya Berseluar Dalam.

Rasanya, kurang ajar kalau gua baca Al Quran dengan hanya berseluar dalam, tanpa pakaian lain di badan. Memandangkan gua tidak mahu mencari murka Allah Taala, maka gua tak buat macam itu. Gua bukan keturunan Syeikh ataupun mana-mana ulama besar di Nusantara, tapi gua bukannya terlampau bodoh untuk membezakan mana yang boleh dan mana yang tidak.

Gua letak gambar di bawah bukan untuk mengaibkan sesiapa, hanya untuk renungan dan muhasabah diri kita. Jika kalian rasa okay, maka okaylah. Jika kalian rasa si pelaku kurang ajar pada Allah, maka kurang ajarlah dia. Gua ada pendapat gua tapi memilih untuk menyimpan dalam hati.

(gambar di salin dari blog yang tak sempat saya link. Mungkin sumber asalnya adalah BERNAMA )


3 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah....syukur isteri PM boleh mengajial-quran.

Anonymous said...

Aku baca tajuk kor aje dah tahu betapa busuknya hati kamu...

azmie said...

makhluk bodo yg tak reti2 nak hormat kalam Allah lg busuk. suruh mngaji tak mau. bila org kata bodo, report kat pulis. 2x bodo