Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

17.8.11

MURTAD: Mahu tunggu Malaysia dilaknat Allah?

Saudaraku,

Bertindaklah...Jangan gentar. Jangan Takut apabila berdepan dengan musuh Allah. Jika tali gantung menjadi syarat untuk ke Syurga, maka itulah sebaik-baik jalan. Jika kehilangan nyawa menjadi lesen bagi mati syahid, maka itulah sehebat-hebat persembahan buat Tuan Punya Alam.

Semoga kita lemas dalam kerahmatan Allah...hingga kita bertemuNya.


4 comments:

kulatlapok said...

Bukan sahaja MURTAD Bro.. banyak aktiviti maksiat songsang dah macam api dalam sekam... masyaallah, adakah aku nanti termasuk dalam golongan YANG DIBINASAKAN OLEHNYA....Ya ALLAH lindungi umatIslam yg tidak berdosa yg terpalit atas perbuatan2mereka yg dilahanatkan OLEHMU....amin

Anonymous said...

pergi dulu lah harimau kita ikut belakang

Anonymous said...

cakap tak serupa bikin

Harimau-Menaip said...

Anonymous,

Kau provoke aku ke? jangan.