Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

15.8.11

Ezam, gua cabar lu.

Ezam, gua bangga bila lu nak perang dengan puak Kuffar tapi bangga gua bertukar jadi marah bila lu kencing Umat Islam yang beria-ia nak ikut lu perang. Gua pun ikut perang kalau hari ini lu dedahkan kaedah yang lu rahsiakan dari Jumaat lepas. Takpe. Asalkan niat lu baik, gua taknak bising di Bulan Ramadhan. Gua nak cabar lu satu hal.

Ini ada satu kes, gua dapat dari Youtube. Lu klik sini, lu bagi gua cara nak kasi hancur binatang ni Kepantangan gua kalau Islam dan Rasulullah dihina sebegitu. Dibawah adalah biodata binatang ni yang memang berbau provokasi. Lu email gua kat Tiger.Of.Malays@gmail.com. Gua tunggu email lu Ezam.

Dilahirkan Melayu dalam Islam. Khatam Quran beratus kali sejak umur 6 tahun. Bersekolah agama. Telah menunaikan haji beberapa puluh kali. Indahnya apabila jernih kelihatan bahawa Islam itu penuh kesialan yang dibawa oleh sang penyagak Arab padang pasir Badwi bernama Muhammad itu. Jiwa ku tenang apabila ku kenali siapa Muhammad itu sebenarnya...      

No comments: