Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

13.5.13

Boleh Membantah, Tetapi Jangan Merusuh.

3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum anak cyberku Harimau yang masih menaip. Apa khabar anak cyberku dan bagaimana Qaseh sekarang?

Tentu Qaseh dan besar dan mungkin dah pun ada adik. Alhamdulillah kalau begitu.

Mak Cik tengok kamu telah 'matang' melalui blog kamu. Mak Cik tak berblog lagi, sibuk sikit. Sekarang sedang sambung pengajian - Kalau diiznikan Allah swt, peringkat Phd pula sekarang. Kalau diizinkan Allah. Al-Maklumlah FAKtor USIA...

Mak Cik akan CUBA, Doa2kan Mak Cik. Ingin habiskan sia2 hidup dengan sambung pangajian dan siapa tahu Thesis Mak Cik akan jadi bahan rujukan umum satu hari nantikan?

Semoga InsyaAllah, "Harimau akan terus menaip dan menaip untuk kebaikan bangsa, Agama dan Negara."

Mak Cik Melayuangkat.

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam..

Qaseh dah sekolah dah...3 tahun setengah umur dia Bu..

Saya betul2 salute dengan semangat Ibu..

Patutlah lama senyap...

Thesis mengenai apa tu bu? nak gak tahu...hehehehe

Anonymous said...

rakyat setuju tapi kalau setan memerintah dia kena terbalik ustaz boleh merusoh tak boleh membantah itu saje.Hang jangan bodoh sangat ustaz tak ada dalam dunia ni yang jahat macam puak ni kalau tak tukar reformasi kepada revolusi takan berubah le.selamat bodoh dan selamat penakut ustaz