Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

9.7.11

BERSIH 2.0: Memberi TKO kepada Patriot

 the kulupsakah's collection

Apabila aku melihat senario kebangkitan BERSIH 2.0 dan keberanian rakyat-rakyat Malaya walaupun dihalang dengan pelbagai cara, aku mula tertanya, adakah aku dalam golongan majoriti atau minoriti?

Disebalik ketidaksetujuan aku terhadap BERSIH 2.0, tersemat rasa kagum atas keberanian pemimpin dan rakyat berjuang menegakkan apa yang mereka percaya.

Maka, BERBANGGALAH MEREKA-MEREKA YANG MENJADI SEBAHAGIAN DARI SEJARAH 9 JULAI 2011.

Malu pada dunia? Persetan pada mereka. Bukan mereka pernah kisah pada nasib kita.

Dari dinding blog Harimau Menaip, satu standing ovation buat mereka yang berani.

Tahniah buat PDRM yang menjalankan tugas dengan "berhimpun" lebih awal dari BERSIH 2.0 dan Patriot.

Hmmmm....Mana PERKASA? Takkan menjadi penonton BERSIH 2.0 memberi tumbukan knock-out kepada Patriot?

5 comments:

pakngah santan said...

kalau semua kumpulan turun, akan bergaduhlah nanti. itu yang anwar mahu. negara akan jadi kucar-kacir. next week tak payah masuk court.

lagipun, kita ikut undang-undanglah.

abdrahim kassim said...

ini berlaku kerna kebebalan pemimpin menangani isu ini secara bijak

mangchikla said...

Dan dimanakah 'anak mauju' yg lantang bersuara mengatakan dia mungkin tak dapat mengawal pengikut2 nya?

kulatlapok said...

salam Tuan Harimau.... peace untuk blog Harimau... pasukan patriot kena TKO.... khabarnya tidak ada satu pun kumpulan bersih merempuh sekatan polis...tapi apa terjadi dengan PATRIOT..?? hahah merekalah sebenarnya pengacau dlmnegara ini

Anonymous said...

perkasa tengah main tulur braheing ali kira ada brape? braheing tgh jaga harta bincent tan..barua chukong!