Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

11.7.11

Parpukari: Patriot Dibawah KJ Memang....

Jarang benar aku bersetuju dengan Parpukari sejak aku tengok gambar dia depan Guiness "Malta" tu. Namun, dia bukannya orang tak berakal bila membuat penilaian tanpa bias dalam penulisan terbarunya.

Pertama-tama yang aku nak ucapkan ialah... TAHNIAH PATRIOT!

Tahniahnya bukanlah sebab PATRIOT telah berjaya menakutkan puak-puak BEERRR...SHIT tetapi kerana telah berjaya membuktikan bahawa Pemuda UMNO di bawah Kitol Kimak sebenarnya memang tidak boleh diharap sangat-sangat. Sembang tak jatuh, tapi kena hamput sikit, bukan setakat jatuh sebaliknya meraung-raung sambil melalak!


Contoh paling baik adalah si Kitol Kimak tu sendirilah... korang tahu, semalam macam hebat sungguhlah dia masuk Bukit Bintang dengan geng PATRIOT. Orang lain masuk jalan kaki, diorang masuk naik pacuan empat roda sambil berbahagi baju T PATRIOT. Kononnya nampak macam hebatlah tu walaupun semua orang tahu, arah masuk ke Bukit Bintang memang boleh masuk dengan mudah.


Aku tak mahulah cerita pasal tu sebab banyak blogger lain dah ceritakan. Ni aku nak cerita macam mana si Kitol kimak ni nak cari nama. Nampak sangatlah PATRIOT ni, tukang buat rancangan adalah geng-geng X-PKR. Memang diorang ni sebenarnya nak cari publisiti murahan supaya ditangkap polis. Diorang merempuh polis dan bukannya polis yang merempuh diorang. Kemudian bila polis hambat, orang yang paling kuat lari adalah si Kitol. Dia ingat, dia boleh lepas. Akhirnya dia kena tangkap kat bawah pokok dengan muka tergujat macam tertelan kerandutnya sendiri.(SINI)

Aku sajikan juga video Pasukan Koir Patriot menghiburkan abang-abang FRU dan 2 gambar saudara sebelah mak tiri laki makngah si Azeez.


Budak PATRIOT ni kena bodoh dengan KJ. Nak gempur FRU konon...macam hampeh.

3 comments:

Anonymous said...

addeii..kj..
hang bawak bangla jd pekriottt apa
??...kikkikkikkik..muahahuahua..
addei budak ni mmg buat lawak la plk jang oii..

Anonymous said...

klu stakat azik samdol tu kesian jg la tgk segala kesungguhan dia dg boroinya tu..bkn apa ajik ni jenis setia orangnya..
tp klu mat bangla ni mmg lawak habiss..kahkahkah..

LeeMalay said...

Macam orang nepal jer.. patriot nie.... askar gurkha ker?