Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

24.7.11

Harimau Malaya Mengaum!!

Game malam tadi, takdelah mengaum sangat. Rasa bintat gua pada benteng pertahanan sudah tak dapat dibendung lagi. Gua menyumpah depan TV bila bola level budak sekolah rendah pun boleh menggegar gawang Malaysia. Datok K. Rajagopal perlu mempertimbangkan muka-muka lain untuk memantapkan pasukan kesayangan kita, Harimau Malaya.

Kita tunjukkan bahawa Sang Singa Yang BerPura-Pura bisa kalah pada Sang Harimau Menaip Malaya!

Nama-nama yang wajar DIHARAMKAN masuk stadium B.J.:

  • Sarbani Alawi
  • Mahali Jasuli
  • Fadhli Shas
Nama-nama yang perlu menyarung Baju KUNING:

  • "The Cicakman" Farizal
  • "The Bunker" Subramaniam
  • "Kapla" Hafiz Mesbah
  • Karpal Singh
Jangan lupa pada Shafiee "The Bomber" Sali dan Amirulhadi "Playmaker" Zainal...bagi mereka 90 minit.

Gua taknak marah kat sini sebab kalah bukan ertinya mati. Gua kecewa tapi itu bukan alasan untuk gua mengamuk. Jika perpaduan dan semangat Rakyat tanah Melayu mahu dihidupkan, sukan boleh menjadi wadah yang terbaik.

Mana tidaknya, Edyesdotcom boleh "kamjat" dan "comolot" dengan ArmandPJU dalam twitter sepanjang perlawanan tadi...bukan melalui PERKASA atau mana-mana parti politik!


1 comment:

Anonymous said...

tak bolih lawan sing la...

budak2 msia size "S"

singa size "L"