Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

30.7.11

TV9: Anak Gua Menangis Depan TV

Anak gua minat tengok rancangan "Adik Dan Al Quran". Hari ini, anak gua menangis. Rancangan tu dah takde. Yang ada rancangan "Mari Betarannum".

Gua dah agak, memang Ustaz Zamri mesti kena tendang punya. Politik sial ni memang tak kira siapa. Rancangan baik sebegitu pun menjadi mangsa.

Rindu la anak gua dengan signature rancangan tu:

Ustaz zamri: " Adik-adik?"
Kanak-kanak: "Na!"
Ustaz Zamri: "Dalam Rancangan Adiiiiikkkkk..."
Kanak-kanak: "Dan Al-Quran!"

Sabar Ustaz Zamri. Rezeki diberi oleh Allah. Bukannya TV9. Ujian ini untuk menaikkan martabat Ustaz disisi Allah.

Hari ini Imanshah terbaca dalam beberapa blog yang mengesahkanS rancangan ‘Adik & al-Quran’ di TV9 dihentikan pihak pengurusan  smanakala hosnya, Ustaz Zamri dipecat serta merta.Dilaporkan juga  semuanya gara-gara kelibat gambar Ustaz Zamri terlibat dengan Himpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai lalu tersebar meluas di internet. (sini)

2 comments:

BZ said...

Bersabarlah ustaz Zamri.Rezeki ALLAH
yang tentukan.Ustaz lebih ARIF.
Kepada stafx TV9 yang tidak puas
hati dengan tindakan ini "support"lah
ustaz zamri.

Anonymous said...

lain kali belajarlah hidup berterima kasih. baru ada akai!