Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

5.10.09

Berita Tak Masuk Dek Akal 2



Gila! Sampai masuk sepital Tok Azeez dibuatnya. Patutnya bukan pakai baju hijau, tapi baju pink kot? Bila due date tu Tok Azeez?
Kompom! Ni mesti kes kena pijak dengan safety boot ni. Tak pun kena libas dengan kepala tali pinggang.

Atau pun kena hempuk dengan block motor panther. Tak pun kena hempap dengan lori 1 tan. Paling koman pun kena terajang dengan 5 orang bounzer Congmoon Lukut.

Tapi, Harimau pelik bila gambar Ummi Anni menyatakan bahawa Tok Azeez cuma kena cuit dengan mamat kerus melidi.


Mamat kurus ni pakai pemberat ke?

Ini ke Tok Azeez yang pernah bergaya ala pejuang dulu tu?



4 comments:

Suarapeneroka KerjaPeneroka CaraPeneroka said...

KAH...KAH....KAH....SIAN DOKTOR...

hilbert said...

Salam sejahtera,

Ini penyakit Anwar Ibrahim, penyakit Gobalakrishnan, penyakit Mr. Wong Chong How telah berjangkit kepada pemimpin UMNO dah cuma dia tak minta kerusi roda, tongkat saja lagi.

Sepatutnya pemimpin menunjukkan kepada rakyat bahawa mereka kalis kepada semua cubaan bukannya tidak berdaya, tunjukkan kepada rakyat bahawa mereka kuat, cekal, berani dan bukannya lembik.

Anonymous said...

salam tok rimau.. confius ni nak sedih ka nak gelak. hahahahaha

9 org pukul , tp 9 org sehati sejiwa 1 malaysia memilih tengkuk aziz..

aziz diam.. tak melawan atau menjerit...sampai jauh jumpa wartawan baru bg tau... pelik

c ismail sabri ada guard.. mungkin bodyguard ismail sabri pn x berani nk cuba masuk campur krn pemukul 3 x ganda besar badannya.

Pergerakan PUTERA sepatutnya diubah kpd pergerakan PONDAN .. lembek dan cengeng bukanlah simbol PEMUDA...

Aizat said...

Lagi kisah menarik ttg Azeez

http://wwwaizatlegendz.blogspot.com/2009/10/tahniah-azeez.html