Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

28.4.10

Aku Dedikasikan Laknat buat kalian

Sebelum pembunuh arwah Aminul Rasyid aku anjingkan, aku mendedikasikan laknat dari blog ini buat Menteri Besar Selangor kerana tidak bertindak aggresive seperti mana yang dilakukan kepada Teoh Beng Hock.

Laknat juga kepada pemegang lilin-lilin vigil yang beragama Islam.Nyatalah kalian adalah spesis penakut kepada bangsa asing. Kalau kalian yang mentadbir negara, sudah lama Islam dan Tanahair tergadai. Poci, Yilek, None , The end.

9 comments:

Anonymous said...

Salam,

Two thumbs up bro!!!
ini post anda yang terbaik!!!
lampu hijau untuk anda.. anda tak perlu buat apa dah, tak perlu menari, cukup dengan post yang ringkas dan padat ni bro!!!

- parti jahat -

melayuangkat said...

Setuju.

Harimau-Menaip said...

Ibu dan parti jahat,

Mana mereka yang kononnya "manusia yang sarat dengan belas kasihan dan sayangkan keamanan, keadilan"?

Dah mampos agaknya mereka yang bervigil itu.

Anonymous said...

hmmm..

sedih la bro.. gua tak tau apa nak cakap...

- parti jahat -

Dr Butiq said...

bagi saya cina tetap cina tuhan dia duit dan tuhan kita yang beragama islam ialah Allah.Hanya melayu islam yang tidak sedar diri seperti Nizar lahanat sahaja yang menyokong orang orang yang bertuhankan duit.

Hanz_Azdi said...

Mana pula UMNO hero orang Melayu yg kita bangga bangga sangat dulu, kini & selamanya, dalam hal ni? Be fair ok, kalo tak, lahanat atau laknat tu drp Allah Tuhan yg Esa Tuhan yg kita atau korang sembah hari-2 tu, jadi jaga cakap kita takut-2 makan diri balik...sendiri susah jugak..saya pesan saja.

Semua Melayu atau bukan Melayu harus perjuang isu salah laku anggota polis atau pegawainya. Ni isu nasional.

-thethinker- said...

Tan Sri Khalid dah pii melawat , pastu bagi derma 10K ..
tu laa hang , dok pekakkan telinga , butakan hati .. dok tengok utusan ngan tv3 , memang laa depa tak siarkan ...

Harimau-Menaip said...

The Thinker,

Otak kau tak habis dengan duit. Kenapa Khalis tak bayar pada keluarga Teoh dan lepas tu settle?

Kenapa tak buat apa yang dia contribute kat Teoh; pada arwah dan keluarganya?

kembara putih said...

PERKASAM pun senyap je...Presiden dia dah kenyang kot dengan wang ehsan.