Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Ahlussunah Wal Jama'ah

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

17.4.13

Pakatan Rakyat Terlalu Lembab


 ini bukan Ibrahim Ali

Lambat dalam melakukan segala-galanya adalah kepakaran Pakatan Rakyat. Beria-ia mahu Parlimen dibubarkan tetapi masih belum memutuskan calon-calon yang akan bertanding. Membiarkan seluruh negara menanti dan mendengar berita kelam-kabut dalam pembahagian kerusi adalah tindakan bodoh.

Keyakinan penyokong sudah jatuh dan semakin lemas. Tiada isu baru dalam blog-blog pro Pakatan juga memberi petanda bahawa semangat cyber trooper sudah mulai lesu. Entah ia masih boleh diperbaiki dalam menuju 5 Mei nanti, ia masih dalam tanda soal.

Jika Pakatan Rakyat kalah dalam pilihanraya ini, percayalah, Pakatan Rakyat tidak akan menang lagi dalam mana-mana Piilihanraya; walaupun Pilihanraya Bangladesh.

;)

3 comments:

mountdweller said...

A'kum Tok Rimau

Betul yang teramat tepat. Lembab mengalahkan sipu babi. Cakap berdegar, rupanya cakap jer kuat, kerja lembab!

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Tuan,

Entah apa pasal lembab sangat kali ni. Kita sebagai rakyat, nak jugak buat comparison. DUN satu habuk pun tak keluar yang rasmi.

Taknak menang agaknya.

Anonymous said...

Betul lah tu bila xbubar sibuk dok bising satu planet bumi last2 blm setle..jgn jdik parang kontot