Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

26.8.09

Ini Yang Rakyat Dambakan

Memang kemenangan adalah indikator untuk yang terbaik, terhebat dan terpilih. Tidak kiralah berapa banyak kerosakan yang telah dilakukan (samada ia benar aau hanya suatu fitnah), pilihan rakyat wajib dihormati.

Majoriti yang besar juga adalah penanda kegagalan sogokan dan tawaran menjadi anak emas kerajaan persekutuan.

{ gambar dari sini}

4 comments:

badrul.hayat said...

salam..
salah satu sebab kemenangan PAS mungkin kerana tak ada tukang sebat kot.BN kena fikir masalah ni..

dhomnirhahs said...

tahniah PAS .. Serangan peribadi anda berjaya.

kekalkan strategi serangan peribadi ini ke PRU13 .. keep it up

hahhahaha

sekacip said...

PAS sentiasa pass..

Beyta said...

hem.. untuk isu pilihan raya ni dah takde semangat nak amek tau.. dah tau sape yang kalah awal2 lagi.