Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

8.8.09

KJ: Bodoh Dalam Pandai

"Saya dengan ikhlas hati mempelawa Dewan Pemuda Pas untuk bersama-sama Pemuda UMNO menyertai ceramah umum itu yang bakal diadakan pada 14 Ogos ini di Shah Alam," katanya selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Marang kali ke-21 di Alur Limbat di sini hari ini. { pautan }

KJ ni bengap ke apa? Tak payah ajak PAS sebab pasti PAS juga senada dengan UMNO. Cuma dari segi kepercayaan politik, ia tetap berbeza.

KJ sewajarnya mengajak MCA dan MIC. Adakah kedua-dua parti yang mewakili Etnik Cina dan India itu juga tidak sebangsat DAP?

Sesungguhnya, musuh dalam selimut itulah yang paling berbahaya.Harimau: menyarankan begitu kerana rasa tidak percaya langsung dengan MCA dan MIC dalam mempertahankan kedaulatan Agama Islam sebagai Agama Rasmi.

3 comments:

Maya Khairy said...

Salam Saudara Harimau,

Bila topik pasal KJ menjelma tidak sanggup untuk Maya lihat saja. Setiap baris ayat dibaca dengan teliti agar Maya bisa mengerti apakah kandungan dan isi.

Betul kata Saudara, bodoh dalam pandai ni sama maksud dengan cerdik tapi tak boleh dipakai. Dan itulah KJ sebenarnya.

kulatlapok said...

salam Bro,
apa saja kaum yg bukan bertunjangkan Islam tetap kita mencurigai kepercayaan dan kesanggupan mereka untuk turut sama mempertahankan kesucian agama Islam. Kecurigaan aku yg utama ialah terutama DAP

glassman said...

Dengan Izin, adalah lebih baik berkawan dengan MCA dan MIC dari pada berkawan dengan DAP PKR yang separa melayu tu.

Namun begitu, disarankan bahawa MCA dan MIC sekarang tak sama MCA dan MIC zaman mula mencium wanginya Kemerdekaan.

Kita harap mereka juga balik ke pangkal jalan seperti yang UMNO sedang lakukan.