Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

3.8.09

KJ? Siapa tu?

Lama tak dengar berita mamat ni. Dia ada potensi dan ada aura cuma kekurangan X-Factor. Gerak badan dan kata-kata manis hanya mengundang rasa meluat orang-orang bawahan.

Tambahan pula, ramai penyokong KJ yang bodohnya berbakul-bakul.

Tak percaya? Korang baca ni PERUTUSAN KETUA PERGERAKAN PEMUDA BARISAN NASIONAL dan korang cari perkataan ataupun bait-bait yang menyatakan bahawa KJ mewakili BN.

Yang Harimau nampak, hanya UMNO, UMNO dan....hmmm..ha...UMNO!

Walaupun Harimau tidak belajar sehingga ke Oxford, sekurang-kurangnya, spender Harimau berjenama Oxford University! Hmmm...Takkanlah KJ belajar dalam spender Harimau kot?

Patutlah dulu selalu rasa geli je.



2 comments:

anak muda said...

da la bodoh tahap bakul2 duk plak dalam spender rimau..hahaha
ayahanda mmpnyai satira yg bagus..huhu

Wakakaka said...

Wakakakaka....