Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

25.1.10

Gutter Malaysia: Cari Nahas Betul Blog Ni...

kemaskini: Ingatkan berani sangat macha GUTTER MALAYSIA, telor dah kecut, terus padamkan posting. Dia ingat, kita nak maafkan begitu sahaja? Sorry Joze! Hmmm..sapa ada gambar screenshot macha ni? Macha ni nak kena diajar mengucap lepas ni...

______________________________________________


Apa, diorang ingat, kita main-main bila cakap perihal kedaulatan Raja Melayu? Kalian klik blog

GUTTER MALAYSIA

dan buat laporan polis untuk kita hukum petualang dibalik blog lahanat ini. Dia ni banyak main-main dengan Melayu.

Harimau nak pergi belajar ilmu parang terbang jap.... ramai sangat cari geruh kat Malaysia sekarang ni.

Harimau: rasanya, blogger ni berketurunan India dan MUNGKIN penulis yang sama yang pernah menulis The Might Of The Pen. Memang nak kena jotos dia ni...

11 comments:

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku,

Mereka ambil kesempatan atas 'pergeseran' antara kita. Mereka lihat SEMUA orang Melayu Lemah sekarang, tidak sayang lagi antara satu dengan lain.

Mak Cik sokong tindakan kamu, namun bersabarlah. Jangan buat apa apa dalam masa 'marah'...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

asalamualikum
pak belang..
terima kasih
seluruh waris selendang merah kiai saleh di minta tampil

ustazSAID said...

Ada yg myokong tulisan begini demi meraih undi Tok Rimau...tu pasal durang makin kurang ajar!

rahman said...

padamkan saja dia ni......

Mohamad I'sa said...

insyaAllah,

kami warisan kiai salleh akan sentiasa bersiapsedia. hidup, ibadah, dan matiku kerana Allah.

ShahrulFadzlyMZ said...

ASSALAMUALAIKUM!!!.

Tuan Hamba 'Harimau', Hamba rasa tertarik membaca entry Tuan Hamba yang ni. hmmm. berhajat untutk mempelajari ilmu parang terbang? hamba boleh bawakkan. email maklumat Tuan Hamba kepada Hamba. dan akan Hamba bawa Tuan Hamba untuk mendalami ilmu parang terbang. Harus kita ajar musuh bangsa yang menderhaka kepada Raja Melayu.

"semboyan berlagu memecah sepi, keris berdiri, parang bertari"


Wassalam


shahrulfadzlymz@yahoo.com

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Ibu,

Saya akan berdiam ketika marah. InsyaAllah.

Brutal solo;

Masa untuk membrutal telah tiba?

Ustaz Said,

Kita ajar orang yang terkurang ajar.

Mohamad Isa,

Setuju!

Shahrul,

Baca mentera beradu hang pun dah buat saya serun...musuh kita mesti telur dah termasuk dalam dah ni..

Nanti saya tanya guru saya dulu...

ondastreet said...

Rimau,
Harakah ada snapshotnya..

http://ondastreet.wordpress.com/2010/01/26/selepas-aduka-teruna-gutter-malaysia-pula/

~ OnDaStreet

Harimau-Menaip said...

Thanks Ondastreet. ko memang kelass!

ondastreet said...

Harakah yang kelass!!! (sebab sumber gambar datang daripada mereka)

~ OnDaStreet

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kalau kerana agama mati pun aku sanggup