Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

16.3.09

Gobind Sudah Bersedia Untuk Di Transformasikan?

Minister in the Prime Minister's Department Nazri Abdul Aziz's motion to suspend Puchong member of Parliament Gobind Singh for 12 months was passed in Parliament today. { sini }

Malang sungguh si warga Puchong. Suara mereka tidak akan didengar di Parlimen selama setahun. Malang juga rakyat Malaysia kerana "Drama King" telah di gantung selama 12 bulan. Nampaknya, tiada lagilah adegan yang menarik sorotan dari Parlimen saban malam. Ooops! "Bapak Segala Drama King" masih ada lagi.

Betul kata arwah Abah, "kalau berfikir, guna otak jangan guna lutut". Adakah tindakan menggambarkan seseorang sebagai "pembunuh" di Dewan Rakyat; merupakan tindakan yang lahir dari otak? Tidak. Ia mungkin hadir dari lutut.

Mungkin Gobind juga perlukan transformasi seperti UMNO dan Akademi Fantasia.

Harimau : Maaf kerana lama tidak menaip. Terlalu sibuk. Mungkin sehingga Khamis akan datang.

18 comments:

MAHAGURU58 said...

Assalamualaikum bro.

Semoga Parlimen kita menjadi medan budiman berbahas bukannya tempat yang celupar berkeras!

Entah apakejadahnya yang massa nampak dengan mewakilkan mereka yang mahu beraja di Dewan Rakyat, berkerajaan sesuka hati?

Semoga yang tinggal akan berfikir sebelum melatah!

Didalam keadaan begini, apa yang Dato' Berahim Ali cadangkan itu amat tepat sekali!

Alang alang berkata, biar bertapak pada kebenaran.

Alang alang berbicara, biar ada asas nya bukan menurut nafsu amarah semata!

Tabik spring kepada mereka yang menegakkan maruah Dewan Rakyat!

Harimau-Menaip said...

Tuan Mahaguru,

Saya menyokong apa sahaja yang baik. Yang busuk, saya tolak tepi walaupun datang dari Menteri No. 1.

Terima kasih Tuan.

Pak Oncu said...

he he he he,,,,,,,,,,, tok ghimau,,

Politikanjing(PA) said...

Salam Bro rimau,

1. Bro negara kita ni memang dah lengkap atau perfect.

2. Kat Perak "haram jadah". Dalam Parlimen gelagat YB-YB macam haram jadah. Semua asyik menyalak saja tetapi tindakan habuk tarak.

3. Nak buat macam mana negara kita ni...macam haram jadah! HAHA..

*** Bro, Aku sekarang ni kat bawah bro. "Suara SUKJ" tu aku dah pelingkupkan.

http://politikanjing.blogspot.com

Anonymous said...

Kata "Singh Is King"..aii King pun tak berdaya melawan sampai kena usir selama setahun..King apa ni??? King Kong..ha ha ha..

QasehNuryz said...

Salam,

I likee:)
Like father like son.
Biar ia jadi pengajaran buat yg lain.

Malaysian said...

Bila speaker Dewan Rakyat halau, mereke OK,

Bila speaker DUN Perak halau, mereka tak Ok,

inilah mereka sebenar, jumpa di Bukit Gantang!


Blogger dari Bukit Gantang...
Go!Malaysian...
http://gomalaysian.blogspot.com/

GOMO said...

SALAM BRO...
KESIAN RAKYAT PUCHONG.
YANG PI UNDI KAT KAKI CELAKA TU KAN SUSAH AKIBATNYA.

PARLIMEN TEMPAT UNTUK YB MELUAHKAN PERASAAN RAKYAT. BUKAN TEMPAT NAK MENYEBARKAN FITNAH DAN BERCAKAP HAL PERIBADI.

TU LAH KALAU DAH CELAKA...

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku?

Sibuk nak exam ke?

Jangan terkejut kalau AF tahun depan dia ni pun pergi audition juga.

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Ibu.

Ya, tengah sibuk exam. Mid term baru lepas. Assignment pun baru settle. Exam Chargeman BO pula esok.Sibuk. Doakan kejayaan saya ye Bu.

melayuangkat said...

InsyaAllah swt, semoga kamu berjaya dunia dan akhirat. Amin.

Salam.

gijoe said...

kurang la sorang yang kurang ajar tp nk ajar orang bodoh belajar..

http://www.milo.com.my/fuze/VIEWENTRY.htm?galID=3582

http://www.milo.com.my/fuze/VIEWENTRY.htm?galID=3582

Sedingin Salju said...

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan, sindri mau tanggung.

SAYANG SARAWAK said...

memanglah satu kerugian bagi rakyat bila wakil mereka tidak dpt melaksanakan tugas namun harus diingat pepatah melayu, k"kerana puilut santan binasa kerana mulut badan binasa".. maka berfikirlah sebelum kita bertindak atau bersuara..

zara said...

Seelok-eloknya Bapak segala King tu digantung hidup-hidup, dia yg kurang ajar sebab tu ler yg lainnya berani mengikut. Akak rasa hukuman 12 bulan tak mencukupi untuk menyedar dan mengajar mereka.

Selamat menghadapi peperiksaan. Semoga berjaya.

Anonymous said...

1.mana pi sukj kita..asyik kena padam je blog dia..dah celaru pemikiran ke?..aku bimbang dia jadi gila ke? kena sumpah seranah banyak orang..

2.yang terbaru dia buat Politik anjing..lepas ni apa pulak???

3.Aku suka blog dia dulu..kenapa dia dah macam tak keruan jee..

4.Kembalilah SUKJ..aku masih menunggu ulasan penyatuan umat yang telah engkau katakan dulu..

5.Aku percaya SUKJ mesti menyusup masuk dalam blog ni..kalo baca komen ni tolong bagi penjelasan...

6.Minta maaf empunya blog (h.menaip) aku tumpang sekejap mencari manusia yang hilang (hilang dalam blog jee).

wassalam..t.kasih

'anon tanpa nama'

Sedingin Salju said...

Oh tukah? Dia juai nasi kandak kot.

Sedingin Salju said...

Ha, 12 bulan tak cukup. Seumurlah hidup.