Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Ahlussunah Wal Jama'ah

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

26.8.09

Ini Yang Rakyat Dambakan

Memang kemenangan adalah indikator untuk yang terbaik, terhebat dan terpilih. Tidak kiralah berapa banyak kerosakan yang telah dilakukan (samada ia benar aau hanya suatu fitnah), pilihan rakyat wajib dihormati.

Majoriti yang besar juga adalah penanda kegagalan sogokan dan tawaran menjadi anak emas kerajaan persekutuan.

{ gambar dari sini}

24.8.09

Kartika: Hormati Ramadhan?

Harimau berada dalam kereta usang ketika mendengar berita di Era yang berbunyi "hukuman ditangguhkan kerana menghormati Ramadhan".

Biar betul! Kalau nak hormati Ramadhan, hukuman syariah wajiblah dilaksanakan. Salah tetap salah.

Pintu neraka SAHAJA yang ditutup dalam bulan Ramadhan tetapi tidak bagi pintu Penjara Kajang.

Notis: bagi menghormati dan menjunjung kalimah TAKBIR!, maka blog ini mengharamkan penggunaan perkataan TAKE BEER yang semakin berleluasa ketika ini. Harimau tidak berniat mempersendakan kalimah itu sebelum ini, cuma menyindir segelintir pihak. Harap maklum.

Take Beer itu untuk PAS atau kerajaan Malaysia?

But they returned after about 30 minutes and said they had received "instructions from the higher powers" to release her, said Kartika's father, Shukarno Abdul Muttalib. The officials said that "for now, the sentence cannot be carried out," Shukarno said. { Islamic officials release woman held for caning}


Memang telah Harimau duga. Tidakkan secara tiba-tiba Perundangan Islam/Syariah akan menjadi berani. Dari dahulu lagi Islam terlalu bacul di Malaysia. Bagaimana mahu memperkatakan hukum Hudud kalau hukuman pun boleh main-main?

Patutlah Harimau tak kaya- kaya. Sebab? Harimau tiada kabel orang atasan.

Penarikan hukuman tersebut tidak menghairankan kerana Buletin Utama pun menyiarkan perempuan peminum beer itu itu menjadi "alim ualamak".

Take Beer itu mahu dislogankan pada PAS atau kerajaan Malaysia? Semakin keliru sekarang!

18.8.09

Lahirnya Seorang Muslimah (1)

Alhamdulillah. Bagaimana mahu ku panjatkan kesyukuran agar Tuhan tahu bahawa aku memang TERLALU bersyukur? Pagi tadi, Allah mengurniakan aku darjah kebesaran yang tiada tolok tandingnya; iaitu gelaran "Abah".
Berat sungguh tanggungjawabku kali ini, namun aku amat berharap agar aku mampu memikulnya. Sudah pasti, aku akan bersungguh-sungguh agar anak ku ini berpegang teguh pada tali Allah.

Pada guru-guru yang bakal aku hantar untuk mendidiknya, marahilah dia jika dia salah. Pukullah dia jika dia wajar menerimanya. Bantulah aku mendidiknya.

Anakku, hormatlah pada orang tua. Hormatlah pada Nenek Melayuangkat, Pakcik Desperado, Pakcik Anwar Ibrahim, Pakcik Najib Razak, Pakcik Sofi (Kerajaan Rakyat), Makcik Ummi Anni, Makcik Sya Reformis, Pakcik Mat Saman, Uncle Parpukari, Uncle Nobisha, Uncle Novandri, Uncle Piggy Singh, Atuk Mahaguru58, Uncle Kulat, Atuk Mountdweller, Uncle Edward Saminathan, Pakcik Kulup Sakah, Pakcik Al-Banjari, Pakcik ISA, Makcik-makcik dan kakak-kakak yang mengikuti blog Abah yang kecil ini (maaf kalau nama terlupa sebut).

Hormati mereka tanpa mengenal Agama, Kaum, Anutan Politik dan Warna Kulit.

Kalau kau degil, nanti Abah sebat dengan tali pinggang. Nak tak?

Harimau: garang tak den?

17.8.09

Ralat: Minta Maaf Sesangat

Harimau tersilap! Maaf.

Kehadiran ke Majlis Khairy Jamaluddin bukan setakat dihadiri 100 orang. Ia lebih.

Mengikut congakan Harimau yang terbaru, ia mungkin mencecah Dua Ratus Setengah orang. Kalah konsert Sudirman di Chow Kit Road dulu.

Siapa bilang KJ tiada aura?

Rujuk Pentas Pemuda gegar Shah Alam

16.8.09

Pelakon Jahanam



Kalau tak silap, mamat baju merah ni yang meronta- ronta macam babi nak kena bunuh je hari tu kan?

Kalian bayangkan, kalau DAP diberi mandat lebih besar selepas ini, kalian rasa, masih wujud lagi kah kontraktor- kontraktor Melayu di PBT- PBT? Jangan harap!

Lagi cerita "mamat baju merah" di Last bullet Ronnie Liu .

15.8.09

Khairy Punya Aura Hingga Ratusan Ribu Menjadi Terpegun!

Ramai betul yang datang ceramah klise YB Khairy Jamaluddin. Mengikut anggaran, mungkin 300 ribu yang telah hadir mendengar dengan penuh khusyuk dan tawadduk ceramah bertajuk "Pakatan Retak Menanti Belah".




Gambar yang Harimau siarkan adalah kehadiran orang pada malam itu. Apa? Tak sampai seratus? Memang pun.

Yang sampai 300 ribu tu bukan orang tapi lalat. Malangnya, gambar lalat- lalat itu tidak dapat diambil kerana terlalu kecil dan mempunyai suara yang membingitkan.

sumber: CERAMAH KHAIRY ANTI PENGKHIANAT CUKUP GEMPAQ

Jika benar seperti apa yang ditulis oleh Hishamudin Rais, maka Dato' Seri Najib perlu berkira- kira tanpa lengah untuk menukar Ketua Pemuda UMNO kepada orang lain yang lebih berwibawa, lebih "down to earth" dan lebih disukai.

Jelaslah, politik bukanlah semata- mata bersandarkan kelantangan, kekuasaan dan profil akademik. Weightage nya juga membawa peratusan yang tinggi dari segi sokongan orang bawahan yang tulen ( yang bukan pakai sogok- sogok), keperibadian dan ketokohan.

Terlalu ramai yang naik secara curang; tidak kira dari UMNO, MCA, MIC, PKR, PAS atau DAP. Pemimpin- pemimpin seperti ini tidak lama namun kemusnahan yang diakibatkan oleh mereka cukup dasyat hingga memerlukan lagi 50 tahun untuk diperbaiki.

Walaubagaimanapun, UMNO tidak perlu berbuat apa- apa jika mereka sudah bersedia untuk menyerahkan kuasa pada Pakatan Rakyat di Pilihanraya Umum yang bakal menjelang tiba.

Ketika itu, hanya Al- Fatehah yang mampu Harimau hadiahkan.

14.8.09

Aku Kena Sound Dengan Reformis lah Beb!

salam,blog longkang atau blog jamban ...bukan le isunya...apa yg penting tulisan yang dihasilkan bukan setaraf 'surat layang'... kerana itu perbuatan 'orang pondan'...mengaum le Pak Rimau selagi tekak mu larat.

Meh kongsi sikit apa yang ada dari blog nasruddin tantawi...'Etika dan adab seorang blogger"baca jangan tak baca...boleh saja menulis secara kritis tapi...kalaulah tulisan pak Rimau di blog ini bernilai dakwah dan jihad dijalan Allah.
Ayuh tampilkan dirimu dan menjadi penulis ikhlas lagi bertanggungjawab terhadap apa yang anda muntahkan di sini.jangan nama je rimau...tapi takuuut...cuma berani bila 'orang tak kenal'...sekadar pandangan sekupang dua dari saya.
{ komen dari penulisan ini: Apa itu Blog Berhaluan Kiri? Siapa Blog Lubang Jamban? }


Pertamanya, terima kasih kepada Ummuhanah kerana sudi singgah ke blog nyamuk ini. Setelah membaca komen beliau, Harimau rasa bahawa Wanita ini ada "sesuatu" yang ingin diluahkan dan MUNGKIN juga beliau adalah orang yang BERANI.

Ohh...Reformis rupanya. "Memang berani pompuan ni" kata hati Harimau.

Ummuhanah menentang ISA. Itu hal dia. Masing- masing ada pendapat tetapi Harimau rasa tidak perlu untuk kita mengotorkan baju dan membuang masa dengan berarak di jalanan. Kita bukannya dapat mengubah apa- apa. Kejayaan memansuhkan PPSMI? Itu nasib je. PPSMI ditentang oleh Pakatan Rakyat dan Majoriti ahli Barisan Nasional.

Hal Harimau tidak mendedahkan diri adalah kerana Harimau tidak nampak untuk apa berbuat begitu. Kalau Harimau berbuat salah, dah lama PDRM datang pejabat (oops!) dan gari tangan Harimau. Sistem pengesan PDRM bukannya bangsat sangat. Ummuhanah tentu bersetuju sebab mungkin beliau pernah di jamu dengan air pancutan PDRM. Tu kira nasib baik tak kena ketuk ketampi sambil telanjang.

Ummuhanah perlu faham tujuan blog ini diadakan. Ia hanya untuk "bersuara" dan menyatakan pendapat, pandangan, rintihan dan amarah yang lebih bersifat peribadi dan mewakili komuniti sekeliling Harimau. Dan, komuniti sekeliling Harimau adalah dari bermacam- macam parti (termasuk AKIM) dan kadang-kala dari pelbagai organisasi; baik halal atau haram. Atas situasi itulah blog ini memilih untuk neutral.

Jika Ummuhanah rasakan terlalu banyak serangan terhadap kem Pakatan Rakyat, ia tidak dapat dielak kerana pada pandangan Harimau, kebelakangan ini, terlalu banyak insiden- insiden dan peristiwa yang "bakal" menjahanamkan anak bangsa Harimau. Mungkin, FAQ (Frequently Asked Question) di bawah dapat membantu Ummuhanah mengenal dan menyayangi Harimau Menaip.

Apa "kiblat" blog ini dan apa yang diperjuangkan?

Blog Harimau Menaip memperjuangkan:


  1. Islam dan penganutnya.

  2. Melayu

  3. Malaysia

  4. Golongan yang teraniaya

  5. Ibu Tunggal (mampos kalau bini aku tahu ni...)

Dan, blog ini bersifat:


  • serius dalam tawa.

  • marah dalam senyum

  • ketawa dalam sedih

  • geram dalam sayang

4 sifat di atas memang sukar untuk difahami namun bagi yang telah lama membaca, pasti akan faham.

Kenapa blog ini menyokong ISA?

Kerana Harimau tidak nampak ketidak-perluannya ISA dalam situasi negara majmuk seperti Malaysia. Namun, Harimau percaya ada ketidak-adilan yang telah berlaku sehingga ramai yang memberontak dan marah. Namun, ISA tetap perlu dikekalkan. Harimau juga suka untuk mendengar hujah- hujah yang "mungkin" membuat blog ini berpusing 180 darjah. Mana kita tahu kan?

Kenapa blog ini bernada rasis (perkauman)?

Jangan di baca dari konteks perkauman tetapi bacalah tanggungjawab Harimau untuk bangsa Harimau. Ingat! Membantu dan memperjuangkan Melayu bukan hak ekslusif parti UMNO. Ia hak anak bangsa.

Kenapa tidak bernada 100% Islamik dan berdakwah?

Ada. Terpulang pada pembaca untuk meletakkan peratusan ke"Islamik"annya. Dan, memperjuangkan ISLAM dari aspek politik bukan hak ekslusif parti PAS.

Siapa sebenarnya Harimau Menaip?

Seorang Islam dan berbangsa Melayu. Rasanya, itu sudah cukup. Ini bukan isu "baling batu sembunyi tangan" tetapi orang yang ditegur perlu mendengar tidak kira dari siapa teguran itu datang.

"Rather than avoiding complainers, or discounting complaints, I have made a greater effort to discover the reasons why people complain" Karen Nelson.

Sebenarnya, kita dahaga seorang pemimpin yang mendengar. Rakyat bukan terdiri dari UMNO atau MIC atau MCA, rakyat juga ramai dari PKR, PAS dan DAp. Dan, kita tidak tahu samada pemimpin yang sedia ada itu baik atau jahat melainkan segala pandangan dan persepsi bersandarkan terhadap berita dan perkhabaran dari mulut ke mulut. Oleh itu, mengapa kita sering berat sebelah? Bukankah lebih baik kita neutral sahaja?

Hal pangkahan di hari mengundi itu, bukannya penting untuk kita tonjolkan. Betul tak?

Akhir qalam, berdemonstrasilah kamu wahai Ummuhanah selagi kamu ada kudrat dan sabun basuh baju.

Wallahualam.

13.8.09

Apa itu Blog Berhaluan Kiri? Siapa Blog Lubang Jamban?

Tidak kiralah mana- mana pemimpin pun, samada dari Pakatan Rakyat atau Barisan Nasional; usahlah mudah sangat tunduk dengan desakan (atau mungkin ugutan) psikologi yang mula dimainkan oleh blog- blog bukan Islam yang hanya mahukan kesamarataan yang menjahanamkan Negara dari segi struktur dan matlamat. Ia juga mencabul sejarah Malaysia yang terbentuk dari sifat belas dan kasihan dari kaum peribumi buat kaum- kaum yang lain. Namun, bunyinya agak rasis jika disebut begitu dan pada masa yang sama kita harus sedar bahawa ia adalah suatu kebenaran.

Dewasa ini, pemberontak jalanan dan blogawan berhaluan kiri (orang macam Harimau adalah straight) mula memperkatakan dan mempersoalkan kedudukan PAS di dalam Pakatan dan berharap ia dipertimbangkan oleh Anwar Ibrahim di mana mungkin sesuatu tindakan (seperti menyepak PAS keluar) perlu dilakukan Anwar Ibrahim sederas mungkin.

Mereka terlalu megah dengan kemenangan yang diterima dan menganggap tanpa peranan mereka, Pakatan Rakyat tidak mungkin menidakkan majoriti 2/3 Barisan Nasional.

Sudahlah. Muak sungguh dengan keangkuhan mereka (blogawan berhaluan kiri). Belum ada kuasa sudah mendabik dada dan melaung "I'm the King!". Ptuihhh!

Siapa blogawan berhaluan kiri? Blog ini memberi definasi sebegini:

Mana- mana blog yang menyokong mana- mana parti tetapi bersuara dan bercakap seperti dialah Raja, dialah Pembuat Keputusan dan dialah Penentu Keputusan Pilihanraya.

Jelas bahawa ia mencakupi semua blog samada Pro- PR atau Pro- BN ataupu Pro- Fessional (macam Harimau Menaip...hehehehe)

Contoh? Di bawah:


In 2007 when the PKFZ scandal broke, the MACC (then ACA) had seized all documents from the Port Klang Authority and nothing came out of it. Probably they had no balls to see the investigation thru because and this is a hypothetical possibility that those with balls possessed only dysfunctional anatomical extensions, but workable only by remote control! Dang, and some of you guys say that this country is not in distress (IS THE OPPOSITE OF TRANSPARENCY, MACC? )

Lagi? Baca lagi di bawah:


It is time Anwar cracks the whip. Better to amputate one limb before it infest the whole body mass. Zulkifli Nordin MUST GO. Will DSAI do it? Will PAS and DAP also rein in their delinquents? We will see how this plays out at Permatang Pasir. (TIME FOR PR LEADERS TO TAKE OFF THOSE KID GLOVES AND CRACK THE WHIP. )

Lagi? Ada lagi. Baca di ini (PAS, PEOPLE ARE SEEING RED, NOT GREEN, NO? )

Mungkin kalian akan bertanya, "Mengapa Kiri dan bukan Kanan?". Jawapannya mudah. Kiri kan tangan taik! Berlainan pula dengan blog The Might Of The Pen.

The Might Of The Pen adalah blog Lubang Jamban.

12.8.09

KJ vs Najib: Siapa Lagi Dasyat?

Sdr bayangkan kawasan tentera di Batu 10 Jalan Gambang berada dalam daerah Kuantan dan asalnya dalam Parlimen Paya Besar, tetapi dimasukkan dalam wilayah Parlimen Pekan. Sekarang kalau memandu di Jalan Gambang, sdr akan tiba di Batu 10 yang beralamat Kuantan dalam kendalian Majlis Perbandaran Kuantan tetapi itu wilayah undi Najib dari Pekan. Adakah semasa SPR membuat sempadan baru tidak ada campur tangan Najib? Bodohlah kalau kita percaya SPR benar-benar jujur membina kawasan baru di Pekan itu. { blog Semut}

Kalian baca dulu artikel tersebut habis- habis dan Harimau kata ia perkara yang "tidak menghairankan".

Nak lagi hairan? Datang ke Negeri Sembilan iaitu ke Taman Seremban Selatan dan Taman Tuanku Jaafar.

Kedua-dua Taman Perumahan tersebut beralamat di dalam Daerah Seremban, ber PBT kan Majlis Perbandaran Nilai dan berParlimenkan Rembau. 3 Daerah untuk satu tempat.

Dasyat! Adakah ke"dasyat"an ini dicipta khas untuk KJ menggapai angan- angan beliau?

Makkal.Org: Organisasi Bongap!

LATEST UPDATE (2): WE WISH TO INFORM ALL OUR READERS THAT THE MIGHT OF THE PEN WILL NEVER DELETE ANY OF OUR ARTICLES DISPLAYED BY US. HARIMAU MENAIP WHICH IS MISLEADING ALL MUSLIM READERS HAS INDICATED IN THEIR WEBSITE THAT WE HAVE PULLED DOWN OUR ARTICLES. TO ALL READERS, IT IS COMMON SENSE THAT ALL YOU NEED TO DO IS TO SEARCH OUR ARCHIVES OR JUST TYPE THE NAME OF THE SAID ARTICLE UNDER SEARCH, AND IT WILL LEAD YOU TO ANY ARTICLE THAT YOU WANT TO READ. WE ARE NOT COWARDS LIKE HIM TO MISLEAD READERS. FROM HERE YOU CAN JUDGE HIS EVIL AND CORRUPT INTENTIONS. { pautan}

Dei Makkal! Tolong sampaikan pada SJSandTeam (penulis blog The Might Of The Pen). Orang kampung den khobar, ekau dongan dio cakap macam koling (diluluskan oleh Kelab Bahasa Kampung) . Den tak cakap tau. Ni oghang kampung den yang khoba.

Khoba taknak delete mano- mano post..tapi delete satu blog toruih.

Bongap ko apo ko ni?

Ekau jangan marah den. Marah diri ekau sondiri yang telah dilahirkan bongap.

"Bukan Salah Ibu Mengandung, Salah Ayah Tak Pakai Kondom"

11.8.09

Kalau Aku Seorang PM

Kalau Harimau menjadi PM Malaysia, Harimau akan menggunakan ISA untuk menahan Pundek Mairek tahap Paria Mabuk Todi iaitu The Might Of The Pen. Kerana apa? Kalian bacalah sendiri di sini --> http://74.125.153.132/search?q=cache:Zs3ynQdnjOEJ:sjsandteam.wordpress.com/2008/12/08/fuck-you-and-balls-fatwah/+mighty+pen+fuck+islam&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=my&client=firefox-a

Kalau kalian menjadi PM, apa nak buat pada Pundek Mairek tahap Paria Mabuk Todi tersebut?

antara penulisan Pundek Mairek tahap Paria Mabuk Todi

Makkal ni anak Mat Saleh ke

LATEST UPDATE 3: THE HARIMAU WITHOUT BALLS HAS MADE FURTHER CLAIMS THAT WE ARE CONNECTED WITH OTHER WEBSITES IN MALAYSIA. THE MIGHT OF THE PEN STANDS ALONE. TO THIS BASTARD HARIMAU WHOSE UNMARRIED PARENTS HAVE GIVEN BIRTH TO AN ILLEGITIMATE BASTARD LIKE THIS ANIMAL WE SAY: BALLS TO YOU { pautan}

Baik budi bahasa budak ni. Pandai Mak Bapak dia menjaga. Dah lah baik, putih pula tu.

Macam anak Mat Saleh!

Iklan: Merdeka!

Tempat : Panggung Sari
Tarikh : 16 - 20 Ogos
Tiket : RM30 - RM50, RM11.50 (untuk pelajar)
Laman Web : Istana Budaya

Sinopsis: Teater Muzikal Tun Razak menyingkap ketokohan Tun Razak yang tiada tolok bandingnya kerana selaku Perdana Menteri Malaysia dari 1970 - 1976, beliau terkenal dengan pelancaran Dasar Ekonomi Baru (DEB) untuk mengatasi masalah ketidaksamaan ekonomi dan sosial.

Harimau: ramai sangat yang buta sejarah...termasuklah aku.

sumber Iklan: blog awek Harimau..hehehehe..{ pautan}

Lintas Langsung Dari Minda Tajdid

{ dipetik dari http://drmaza.com/home/?p=696}

Saya yang berada di luar negara baru tahu tentang replika itu, walaupun PKR telah menempelak saya seperti yang disebut dalam Malaysiakini kerana tidak membantah. Saya konsisten menyatakan seperti mana replika DS Anwar tidak patut didirikan, maka begitu juga replika DS Najib. Selain daripada ia berunsur berlebih-lebihan memuja pemimpin atau mengampu, ia juga tidak memberikan apa-apa kekuatan kepada politik seseorang.

Pemimpin dinilai pada pemikiran, sikap dan kerjanya, bukan pada besar kecil patungnya. Apabila saya menegaskan konsistensi saya dalam perkara ini, saya ini melihat sejauh mana konsistensi pihak yang membolehkannya dahulu. Malaysiakini melaporkan bahawa PKR ingin mendengar pendirian saya, maka ini pendirian saya.

Saya pula ingin melihat pendirian mereka yang dahulu membolehkannya. Sepatutnya, mereka yang mempertahankannya untuk DS Anwar Ibrahim, mereka juga kena mempertahankannya kali ini. Mengapa ia berubah-ubah jika untuk orang lain, dan hanya dibolehkan untuk pemimpin sendiri sahaja. Itulah politik. “Haram itu untuk musuh, halal itu untuk diri sendiri, musuh semua salah, diri sendiri semua betul”.

Alhamdulillah, generasi muda mulai sedar, kebanyakan permainan politik ini hanya memperbodohkan masyarakat. Ramai anggota PKR datang dari lubuk yang sama, iaitu BN. Nama berbeza, mentaliti dan sikap belum tentu?!

-dr mohd asri, lampeter, uk.

10.8.09

Entri Khas: Loke Siew Fook

Entri ini tiada kaitan dengan mana-mana parti politik di Malaysia; tidak kira BN atau PR. Ia cuma perhitungan antara seorang penganut Agama Islam yang mengguna nama taip (atau nama pena) Harimau Menaip dengan Loke Siew Fook.

Loke Siew Fook pernah berucap di Taman Desa Rhu, Seremban pada 5hb (atau 6 hb) Mac tahun 2008, ketika padang Taman tersebut full house kerana rata-rata menunggu kehadiran Dato' Seri Anwar Ibrahim yang hadir ketika Azan Maghrib hampir berkumandang. Si Loke menyatakan dalam ucapan beliau bahawa beliau berasa terharu kerana buat julung-julung kalinya beliau yang juga mewakili DAP dapat menembusi kubu kuat Barisan Nasional. Ucapan beliau disambut dengan tepukan gemuruh. Bukan kerana aura beliau, tetapi kerana pemidato yang menentang Mohd Noor Awang iaitu Cikgu Latif berucap macam budak- budak tak sunat (menurut teman dari Taman Desa Rhu, Cikgu Latif masih menjalankan tugas sebagai Wakil Rakyat dengan cekap sehingga hari ini).

Harimau suka untuk memetik sedikit tulisan blog Pusaka Ayahanda:


"Mereka mendakwa saya menulis artikel-artikel tersebut dalam laman blog http://sjsandteam.wordpress.com/. Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak tahu-menahu tentang kewujudan blog ini dan tidak tahu siapa pemunya blog tersebut.

Si Ketua DAPSY yang bak kata P. Ramlee, "sepatutnya lahir sebagai binatang" (sekadar metafora) ini cukup bodoh dan baghal; hinggakan memusnahkan kelayakan beliau untuk menjadi seorang Pemimpin. Kerana apa? Kerana lakonan bangsat beliau cukup kelihatan palsu dan meloyakan.

Si baghal ini sepatutnya mencari hingga ke lubang khinzir dan mengkaji siapakah penulis blog puaka SJSandTeam tersebut. Kalau baghal sangat, beliau boleh cuba bertanya dengan penulis blog Zorro-Unmasked. Jika diamati dari pautan ini (http://zorro-zorro-unmasked.blogspot.com/search?q=The+Might+Of+The+Pen), penulis blog tersebut "mungkin" kenal dan akrab dengan Laknatullah SJSandTeam. Dan, mungkin sepusat-sepusing dengan penulis blog "Pen Murahan" tu.

Namun, beliau memilih untuk mengemis simpati di blog tersohor Rocky Bru ( http://rockybru.com.my/2009/08/loke-siew-fook-did-you-write-that-about.html). Cukup memalukan. si Baghal ini cukup memalukan Negeri Sembilan. Macamana lah Cina- cina Rasah boleh memangkah beliau berbanding Dr. Yow yang cukup berjasa untuk Rasah dengan berdiri megahnya Pusat Haemodialisis Mawar? Harimau bukan barua MCA tetapi Dr. Yow ini bekas ADUN Lukut dan Harimau memang anak jati Port Dickson.

Loke, berambuslah kamu dari landskap politik Malaysia. Melayu- Melayu bodoh yang bersorak pada ucapan kamu sudah tidak bodoh lagi. Kau jangan ingat kau akan mudah menembusi lagi MANA- MANA PERTEMPATAN/ TAMAN PERUMAHAN MAJORITI ORANG MELAYU DI SEREMBAN. Kamu hanya mendatangkan porak- peranda kepada keamanan Malaysia sahaja.

Kalau kau ingat Ronnie Liu boleh tolong kau kat Seremban, kau silap bro. Di Seremban, zaman kongsi gelap dah tak main sangat. Orang tengah sibuk main kongsi terang.

Pada kalian yang membaca, Amati sorotan tulisan- tulisan yang Harimau petik dari blog- blog lain tentang kebiadapan Loke Siew Fook. Yang paling kelakar, tahu pulak dia mahu buat laporan Polis? Percaya pulak dia pada Integriti PDRM. Kenapa tidak dilapor pada Balai Bomba Rahang? Hahahaha.. Bodoh punya olang! Dan, kalian buatlah kesimpulan samada mamat ni wajar lagi bermain politik atau tidak. Jangan bercakap atas pentas mana- mana parti, tetapi bicaralah sebagai seorang Muslim yang sayangkan Agamanya.

DAP Hina Sultan Perak dan Raja Nazrin pulak
DAPSY tak mengaku hina Islam dan Raja2 Melayu.
http://rockybru.com.my/2009/08/loke-siew-fook-did-you-write-that-about.html
GEMPAR - SI ANAK BABI SIEW FUCK TAK NAK MENGAKU!
THIS IS DOWNRIGHT SEDITION
http://img21.imageshack.us/img21/694/azlanthekingcobraofpera.png
Anthony Loke Siew Fook Menghina Islam?


Harimau: Jika dia meminta maaf pada semua Umat Islam, maka penulis blog ini juga akan meminta maaf. Sekurang-kurangnya, Loke WAJIB mendedahkan siapa dia di balik tabir The Might Of The Pen! Bukan apa, ramai "Peminat" dia nak minta autograph.

9.8.09

Resit Tu Mungkin Fitnah, Yang Ini Macamana?

Resit pembelian arak tu mungkin suatu fitnah. Tapi, informasi "towkey- towkey besar"dibawah ni macamana? Fitnah juga ke? Bagaimana pula dengan pautan ini? { pautan }

{klik gambar untuk zoom-in}










sumber: http://masrizalhardy.com/2009/siapakah-jeneral-b-tan-sri-dato%E2%80%99-mohd-ghazali-bin-dato%E2%80%99-mohd-seth/

Perangkap Yahudi Bertukang-pasangkan Melayu?

Terbaca dari blog Mahaguru58 yang acapkali menyedarkan Harimau dari lena yang panjang, dan beliau memaut blog http://rainbowoftruth.blogspot.com/ untuk dibaca oleh kita semua di mana terdapat suatu bait ayat yang mampu membuatkan Harimau berfikir.

I hope Malays, Muslims in this country will not fall into the trap through disinformation by Steven Gan and certain chosen individuals who were sent, paid and trained by nED to create 'division and chaos' in this country.
If DAP and its alliance takes over the country, Muslims and Malays will be polarised to one corner, like in SINGAPORE. Muslims, beware.


Dan, kalau benarlah telahan dan perkiraan penulis blog tersebut, maka laknat dan celakalah Melayu- Melayu dan Muslimin- Muslimat yang berdiri teguh dibelakang Melayu reject produk paling silap yang terhasil dari UMNO.

Semoga kita masih mempunyai masa untuk membetulkan langkah- langkah acuan Yahudi yang telah kita ikuti selama ini.

Kita adalah Tuan yang paling bodoh apabila memilih untuk tidak menjadi Tuan yang mengemudi bahtera. Kita terlupa bahawa setiap Muslim adalah Khalifah di muka bumi Allah.

Tiga perenggan di atas adalah tindakan yang wajar jika tulisan penulis blog itu benar. Kalian rasa, ia benar atau tidak? Anwar ni pengkhianat atau tidak?

Siapa ada hujah, sila bentangkan. Untuk kebaikan anak bangsa dan agama Islam di Malaysia.

Bertindak Mengikut Arahan

Harimau terkejut macamana resit arak dibawah wujud. Mungkin ia kerana "kesilapan" pecacai- pecacai Bilik Gerakan yang tidak bertindak mengikut arahan.

Konco Bilik Gerakan : Mat, kau mari sini jap.

Pecacai Bilik Gerakan : Nak apa Tuan?

Konco Bilik Gerakan :Kau beli air untuk bebudak ni..Kesian aku tengok. Letih sangat diorang ni.

Pecacai Bilik Gerakan : Nak beli air apa Tuan?

Konco Bilik Gerakan : Alaaa.. Yang aku minum ngan YB semalam.

Pecacai Bilik Gerakan : Oooo...Mahal tu.


Konco Bilik Gerakan : Jangan Risau. Peruntukan ada. Janji ada resit. Senang aku nak claim


Pecacai Bilik Gerakan : Okay Tuan.

Setelah selesai melaksanakan "tugas negara"

Pecacai Bilik Gerakan : Tuan!

Konco Bilik Gerakan : Ada tak air Mineral tu?

Pecacai Bilik Gerakan : Air Mineral apa pulak? Kata suruh beli air yang YB minum semalam.

Konco Bilik Gerakan : Laaa... Gila kau ni. Aku cakap yang YB minum masa ceramah. Bukan masa minum kat rumah aku. Mampos!

Pecacai Bilik Gerakan : Nah resitnya Tuan (terus menghilangkan diri).




kredit gambar: http://sendiri-mau-ingatlah.blogspot.com/2009/08/kantoiiiireset-arak-ni-sapa-yang.html

Harimau: takda signature untuk post ini. Nanti diorang kata aku pulak yang mentedarah menatang arak ni.

Blogger BN dan PR , Dengar Sini

Another Blog SJS AndTeam (The Might Of The Pen) was also shutdown to protect its Team & Readers after being tracked down by the IGP’s Office. Very soon, Umno related websites were celebrating over the Scare Tactic used to take down this
website. They are planing to take down other smaller websites in a similar way.
{ link }

Blog SJS And Team memang tidak patut wujud dan penulis blog tersebut juga tidak wajar (MUNGKIN) dilahirkan di dunia. Jika hanya untuk menjahanamkan, maka kewujudannya adalah tidak perlu.

Mereka hanya perlu insaf dan meminta maaf pada Umat Islam khususnya dan Umat Melayu amnya. Dosa mereka terlalu besar. Wasiat Raja-Raja Melayu dilanggar dan dipertikaikan oleh mereka.

Pemuda DAP tidak pelu bertaubat kerana mereka MUNGKIN telah ditakdirkan menjadi kayu api neraka. Namun yang amat menyedihkan, masih ada Umat Islam yang duduk bertentangan dengan kerajaan mutakhir yang sanggup membisukan diri walaupun Agama Allah dicaci dan dipertikaikan. Malah, maruah saudara seIslam iaitu Ridhuan Tee dirobek rakus di hadapan mata, juga tidak diperjuangkan oleh mereka.

Usah cerita perihal Palestin jika hal-hal sebegini dipandang sepi dan diambil mudah.

Ingat! Ini bukan perihal kamu UMNO atau kamu PAS, perihal kamu menentang ISA atau tidak, kamu orang Najib atau orang Anwar, kamu Bumiputera tulen atau Celup, Melayu atau Bukan Melayu; ia semata-mata perihal kedaulatan Agama Islam yang sudah sememangnya WAJIB untuk dipertahankan.

Takbir! AllahuAkbar.



Harimau: Takbir...bukan Take Beer tau.

Tuhan pakai Bell-Bottom?

Atas semangat Satu Malaysia yang telah menerbitkan puluhan benda- benda yang "Satu" (1UMNO, 1Komuniti, 1BN dll.), maka Najib telah diangkat sebagai Tuhan yang Satu?

Ingat tak dahulu, ketika "berhala" DSAI yang persis Dewa Murugan di Batu Caves? Berbondong- bondong cemuhan dan makian dituju "khas" kepada Tuan Punya Wajah Berhala tersebut.

Tak sangka, DS Najib menjadi mangsa untuk di"berhala"kan? Siap pakai seluar "bell-bottom' lagi. 70's betul "Tuhan" baru ni.

Nak Kiamat dah agaknya ni.


kredit buat http://haninasution.blogspot.com/2009/08/uikkterbit-tuhan-baru-ke-kat-batu-caves.html



8.8.09

KJ: Bodoh Dalam Pandai

"Saya dengan ikhlas hati mempelawa Dewan Pemuda Pas untuk bersama-sama Pemuda UMNO menyertai ceramah umum itu yang bakal diadakan pada 14 Ogos ini di Shah Alam," katanya selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Marang kali ke-21 di Alur Limbat di sini hari ini. { pautan }

KJ ni bengap ke apa? Tak payah ajak PAS sebab pasti PAS juga senada dengan UMNO. Cuma dari segi kepercayaan politik, ia tetap berbeza.

KJ sewajarnya mengajak MCA dan MIC. Adakah kedua-dua parti yang mewakili Etnik Cina dan India itu juga tidak sebangsat DAP?

Sesungguhnya, musuh dalam selimut itulah yang paling berbahaya.



Harimau: menyarankan begitu kerana rasa tidak percaya langsung dengan MCA dan MIC dalam mempertahankan kedaulatan Agama Islam sebagai Agama Rasmi.

7.8.09

Wasiat

Tatkala membaca 7 Wasiat Raja- Raja Melayu, Harimau sedikit tersentak berkenaan wasiat kelima yang berbunyi:

"Kami tetapkan Bahasa Kebangsaan adalah Bahasa Melayu"

Cuma, siapa pula yang sudah tukar nama Bahasa Melayu kepada "Bahasa Malaysia"? Tak faham bahasa Melayu ke diorang ni? Harap julang keris masa Perhimpunan Agung je lebih tapi derhaka pada wasiat Raja.

Akhir qalam, DAULAT TUANKU.

{ klik untuk besarkan}

kredit gambar:http://pilihan-anda.blogspot.com/



Bangkitlah Semangat Kiyai Salleh!

Kenyataan Ketua Pemuda Kebangsaan Parti DAPSY YB Loke Siew Fook, merangkap Ahli Parlimen Rasah boleh dibaca di laman blog http://sjsandteam.wordpress.com TERKINI ! Blog tersebut telah dimusnahkan(deleted)..oleh pengendali blog. Tahu pun takut ! Mungkin si Loke ini belum kenal 'senjata' umat islam agaknya...! Pesan wak, jangan 'bermain' api dalam soal yg bukan 'hak' kamu ! Jangan 'kami' jejak kamu sampai ke lubang cacing !! { link}



Dahulu lagi Harimau sudah melabel keling (perkataan ini diterima pakai oleh Kamus Dewan) yang menulis blog sjsandteam sebagai Laknatullah. Namun, ramai juga pecacai- pecacai Pakatan Rakyat (maaf) yang buta dan kejam terhadap Agama Islam yang mempromosi dan mengangkat blog itu sebagai blog "kesayangan" mereka. Cilaka buat mereka.

Sekarang, keling sjsandteam sudah memadamkan blog mereka. Pundek mairek punya keling sjsandteam.

Kalian jangan marah jika perkataan yang Harimau gunakan terlalu kesat dan kasar. Asbab Harimau menulis....korang bacalah sendiri di http://zul4kulim.blogspot.com/2009/08/biadapnya-pemuda-dap.html. Bahasa diorang lagi pukimak!

PESANAN BUAT ORANG ISLAM

JANGAN KITA BASAHKAN KERIS KERAMAT KITA DENGAN DARAH SESIAPA. PERKARA SEUMPAMA INI PERLU DICARI JALAN YANG PALING MAKRUF. PUKIMAK-PUKIMAK YANG SEMACAM INI PERLU DIAJAR DENGAN CARA YANG "PALING SOPAN" DAN TIDAK MELANGGAR PERUNDANGAN.

ALLAH PASTI MEMBANTU KITA. BERSATULAH UMAT MELAYU DAN ORANG- ORANG ISLAM. KEPALA KITA SUDAH SEMAKIN DIINJAK- INJAK.

ALLAHUAKBAR!


Harimau: berdosa aku hari Jumaat ni. Astaghfirullah.

Tuduh, Fitnah...Dan Tarik Balik. Settle.

Katanya, beliau telah dinasihatkan oleh Lim bahawa JIM bukan sebuah pertubuhan ekstremis dan oleh itu "adalah wajar untuk saya menarik balik kenyataan saya yang disiarkan dalam akhbar The Star pada 2 Ogos lalu"."Oleh itu, saya akan mematuhi sepenuhnya arahan tersebut," kata Jeff dalam satu kenyataan lewat petang ini. ( pautan)

Kenapa sunyi sahaja? Tiada seorang pun (rasanya) yang berbunyi bila Jeff Ooi menuduh JIM sebagai sebuah pertubuhan ekstremis agama. Adakah kerana ia keluar dari mulut Jeff Ooi yang duduk dalam Pakatan Rakyat?

Puak- puak seperti Jeff ni, bukan ada seorang. Ramai bilangannya. Membuat tuduhan dan fitnah, dan menarik balik kembali kenyataan mereka. Dan Melayu Islam Malaysia berkali-kali membuktikan bahawa mereka adalah golongan yang pemaaf.

Sampai bila kita mahu dipijak kepala oleh puak- puak seperti Jeff Ooi? Layakkah mereka digelar sebagai Ekstremis Cina?

Harimau: Harimau tarik balik gelaran "Ektremis Cina" tersebut. Sorry ya Jeff!

6.8.09

Web Site Yang Paling Mengelirukan

Cuba kalian baca laman web http://www4.pmo.gov.my/datinrosmah/ dan jawab soalan di bawah:

1. Kenapa beliau menggunakan alamat laman web kerajaan (gov.my)?

2. Kenapa beliau menggunakan alamat MAIN BLOCK,PRIME MINISTER'S OFFICE,PERDANA PUTRA BUILDING,FEDERAL GOVERNMENT ADMINISTRATIVE CENTRE,62502 PUTRAJAYA, MALAYSIA dan bukan alamat yang tiada kena-mengena dengan kerajaan?

3. Siapa sebenarnya Perdana Menteri ni? DS Najib atau DS Rosmah?

Tolong selesaikan kekeliruan ini kerana Harimau mahu frame kan wajah PM yang "betul- betul PM" di rumah Harimau.

Harimau: kalau anda seorang pemain bola, adakah isteri anda juga seorang pemain bola? Soalan yang ini tak payah jawab.

3.8.09

Anwar: Aku Tanya, Aku Jawab


Hamboi. Segak betul bila DSAI me"Melayu"kan diri beliau yang sudah terlebih kacuk Cina, India, Kadazan, Iban, Pemandu Teksi, Petani dan Nelayan (benda ni selalu dia sebut dalam ceramah). Mungkin dek kerana bait-bait tersebut, ramai yang kata DSAI pengkhianat Melayu.

Harimau tidak pernah bersetuju. Harimau rasakan bahawa DSAI cuma seorang yang opportunist. Menggunakan sumber dan keadaan untuk kepentingan politik. Dan, atas sebab itulah Harimau menobatkan beliau sebagai Politikus Favourite Harimau Menaip.

Tetapi, mungkin sedikit- sebanyak beliau berdosa pada bangsanya. DSAI dikatakan kerap membuka pintu- pintu keramat bangsa Melayu kepada bangsa lain. Ya, mereka yang lain juga Bangsa Malaysia namun Melayu adalah anak tanah ini. Salahkah anak tanah ini mewariskan kehebatan nenek moyang kepada cucu mereka, cucu kepada cicit mereka dan terus tanpa ada ganggu dan gugat? Tidak adilkah sistem agihan kekayaan sekarang?

Kalau ditanya Harimau, Harimau akan kata tidak adil. Kerana kerajaan melantik Sang Haprak pemakan duit haram sebagai penjaga amanah bangsa Melayu. Hingga penjaga- penjaga amanah agihan kekayaan ini lebih kembung perutnya dari majoriti bangsa Melayu. Mentedarah duit tepi sudah jadi satu budaya dan tidak malu lagi untuk diperkatakan di khalayak.

Satu Malaya sudah tahu Juruteknik- juruteknik Majlis Bandaran suka minta itu dan ini terutama ketika hantar claim, Satu Malaya tahu Polis Trafik berkereta Kancil atau Bermotor Kapcai akan tahan pesalah Jalanraya hanya untuk membeli makan tengah hari, Satu Malaya sudah tahu jika mahu senang kena ada kabel a.k.a orang dalam; dan inilah pekung yang bukan lagi bersifat suatu pekung. Anwar sungguh bijak menggunakan "budaya baru" bangsa Melayu ini untuk menembak UMNO kembali.

Dan, dek kerana UMNO muflis politikus hebat, kelakuan dan respon UMNO persis sang dara menyundalkan diri dengan mengaku bahawa rasuah sudah menjadi budaya UMNO sejak dahulu kala dan mereka berusaha mengubahnya.

Kenapa Harimau kata ia persis penyundalan? Kerana tak payah cerita pun orang dah tahu. Benda basi, siapa yang suka dengar. Sampai sekarang, ia kekal status quo (rasanya).

Ramai teman Harimau berkata, bukankah title Perdana Menteri Ke-5 itu milik beliau? Sebab itu Anwar tidak pernah puas hati dan melawan kerajaan habis- habisan.

Ya, ia milik beliau kalau benar beliau tidak meliwat. Benar atau tidak, hanya beliau dan Allah yang tahu. Kita hanya perlu bersangka baik sahaja. Siapa mahu PM dari kalangan kaum Nabi Lut?

Dan, Harimau cukup yakin kes 1998 itu adalah palsu. Cuma, yang baru ni, sedikit meragukan. Meragukan kerana sepatutnya Saiful yang meliwat Anwar. Bukan terbalik macam sekarang.

Bagaimana agaknya Malaysia jika diperintah Anwar yang masih UMNO? Adakah sama dengan pemerintahan Anwar Pakatan Rakyat?

Sudah tentu tidak sama. Mana yang lebih baik buat Malaysia, Melayu dan Islam? Siapa ada jawapan?

Anwar Ibrahim Ali (tajuk 2 dalam 1)

"Kita tidak. Kita patuh pada polis. Polis suruh bersurai, kita bersurai," katanya ketika dihubungi Malaysiakini. { sini }

Cit! Tokeh kedai memang macam tu. Kedai kalau tak laku, tak disuruh bungkus pun akan bungkus sendiri.

Dahulu, Ibrahim Ali ada kata nak join. Harimau ingatkan, manusia yang menyokong ISA di jalanan pada 1 Ogos lalu akan melaut dan membanjiri segenap ruang Kuala Lumpur. Malangnya, kawan Harimau kata, tak sampai 100 orang.

Kadang- kadang nak tergelak bila teringatkan telatah Ibrahim Ali. Beliau sering ingat yang aura dan pengaruh beliau cukup hebat. Beliau sebenarnya boleh dikategorikan seumpama "gila talak politik".


Pada hemat Harimau, beliau cuba sedaya-upaya untuk memikat hati Pemimpin atasan UMNO dan seterusnya menawarkan tempat untuk beliau. Kerana apa? Kerana beliau pasti tewas di PRU akan datang. Orang UMNO takkan pangkah dia apatahlagi orang Pakatan.

Ibarat tidak diterima bumi dan langit. Akan berkeliaran di awang-awangan. Eiii. Seram siot.

Belajar biarlah dari Guru beb. Bab Demonstrasi jalanan ni, DSAI lah guru besarnya. Siapa yang boleh mengumpul ribuan manusia pelbagai kaum dalam masa yang singkat? Networking Pakatan Rakyat pun sudah masuk kategori Gred A. Hari ini mereka menulis, esok sudah heboh satu Malaya. Yang membezakan pejuang Pakatan dengan Pejuang BN adalah:


  • Pejuang Pakatan turun ke lapangan.

  • Pejuang BN duduk depan PC sambil menggaru telor yang tak gatal.



gambar: cara menggaru telor?


Soalan cepu emas hari ini, bolehkah DSAI di gelar "Model Bagi Satu Malaysia"?

KJ? Siapa tu?

Lama tak dengar berita mamat ni. Dia ada potensi dan ada aura cuma kekurangan X-Factor. Gerak badan dan kata-kata manis hanya mengundang rasa meluat orang-orang bawahan.

Tambahan pula, ramai penyokong KJ yang bodohnya berbakul-bakul.

Tak percaya? Korang baca ni PERUTUSAN KETUA PERGERAKAN PEMUDA BARISAN NASIONAL dan korang cari perkataan ataupun bait-bait yang menyatakan bahawa KJ mewakili BN.

Yang Harimau nampak, hanya UMNO, UMNO dan....hmmm..ha...UMNO!

Walaupun Harimau tidak belajar sehingga ke Oxford, sekurang-kurangnya, spender Harimau berjenama Oxford University! Hmmm...Takkanlah KJ belajar dalam spender Harimau kot?

Patutlah dulu selalu rasa geli je.



2.8.09

Pemimpin PAS Kecut Telur Dengan DSAI?

kemaskini lepas terbit matahari: Harimau rasa, korang tak paham apa yang ditulis di bawah. Harimau menyelar "sikap lepas tangan" pemimpin PAS dalam Majlis Tunduk-Tunduk tersebut. Mengapa pemimpin PAS yang 2 orang tu ( Nasha dan Salehuddin) tidak tunduk pada mayat Teoh seperti DSAI dan Azmin lakukan? Antara persoalan dibenak adalah:

1. Adakah pemimpin PAS tidak pasti bahawa perbuatan "tunduk penuh kasih sayang pada mayat" itu tidak melanggar "dos and don'ts" dalam Agama Allah maka atas sebab itu ia tidak melakukannya?

2. Kalau sudah dalam SATU pakatan, mengapa membiarkan saudara seIslam seperti Azmin dan DSAI terus "main tunduk-tunduk pada mayat"? Takkan pemimpin PAS mahu masuk sorga dan membiarkan saudara seIslam yang lain hanyut?

3. Jika "main tunduk-tunduk pada mayat" itu tidak salah, mengapa mereka tidak melakukannya sama?

Bukankah NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA? Khuatir juga Harimau jika anak- anak kita akan tunduk bertafakur di balik pokok besar kerana menghormati "TOK PEKONG". Harimau tanya pasal Harimau sayang.

"Jika Wali Sembilan (Songo) itu ada yang kesepuluh, maka Anwar Ibrahim lah orangnya" fatwa Harimau Menaip.

Puas hati korang? Cuit DSAI sikit pun tak boleh. Macam maksum je.

__________________________________________

Harimau mahu bercerita tentang ISA yang mana hari ini, hasil diskusi panjang bersama teman-teman telah mengubah persepsi Harimau terhadap ISA. Namun, ia akan ditangguh dahulu.

Biarlah Harimau menyelar pemimpin PAS seperti Nasharuddin dan Salehuddin Ayub. Apa pandangan mereka terhadap tindakan DSAI tunduk pada mayat Teoh?

Jika mereka kata "Boleh", mengapa mereka tidak tunduk sama? Inikah pemimpin yang akan diharap memperjuangkan Islam? Mengapa tidak dipimpin DSAI yang sudah hanyut itu?

Kalian boleh tonton video di http://www.ikutsukaakuisa.co.cc/2009/08/nizar-tolong-fatwakan-perbuatan-anwar.html

Lepas tonton, kasi komen. Wokeh!

1.8.09

Hebahan dari emel {2}

di salin tampal dari emel.

Saya* tidak menafikan bahawa kematian Teoh Beng Hock perlukan kepada pembelaan. Saya amat mengalu-alukan keputusan Kabinet untuk menubuhkan satu inkues dan Suruhanjaya Bebas Diraja untuk menyiasat dan menentukan punca kematian Beng Hock. *

Siasatan yang telus dan rapi mesti dijalankan tanpa rasa takut agar dapat memuaskan hati semua pihak, apatah lagi pihak keluarga dan parti pembangkang yang begitu bersungguh-sungguh dalam isu ini.Namun, saya merayu, semua parti berkepentingan, supaya bersabar menunggu sehingga siasatan selesaikan dijalankan. Di kala itu, kita akan mengetahui apa yang benar, apa yang salah dan siapa yang benar dan siapa yang salah.

Selepas itu juga, kita boleh bercakap dan berkokok berpuas-puasnya mengenai perkara ini.Hukumlah mereka yang bersalah, tetapi jangan jadi Tuhan sebelum sesuatu perkara dibuktikan. Saya amat takut politik mahukan jadi Tuhan yakni denganmembuat andaian pelik-pelik, yang mana hanya Tuhan sahaja yang Maha Mengetahui sebelum sesuatu perkara dibuktikan.

Dalam menganalisis isu ini, saya teramat hairan kenapa tiga parti politikCina, MCA, Gerakan dan DAP, serta parti pembangkang Melayu yang lain begitu bersungguh-sungguh membuat pelbagai andaian dengan menuding jari kepadapihak-pihak tertentu, tanpa menunggu keputusan siasatan.Saya tidak menafikan ada yang tidak kena dengan cara Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengendalikan kes ini.

Namun, tindakan menuding hariini seolah-olah memperlihatkan mereka mahu memenangi hati orang Cina, demi kepentingan politik. Lebih-lebih lagi parti-parti komponen seperti Gerakandan MCA yang telah mula hilang kepercayaan orang Cina.Ketua Wanita MCA mengeluarkan kenyataan lebih ekstrem mendesak Menteri Dalam Negeri supaya anak yang dikandung oleh teman wanita Beng Hock diletakkan status anak sah taraf dan bukan anak luar nikah.

Sedangkan kita semua tahubahawa mereka belum berkahwin secara rasmi atau telah bersekedudukan tanpa nikah. Bermakna, anak itu tetap anak zina atau anak luar nikah (anak tidaksah taraf). Berapa ramai lagi anak luar nikah yang ingin kita sahkan hasildaripada hubungan luar nikah ini.Sedarkah Ketua Wanita MCA betapa ramai gadis-gadis Melayu Islam yang menjadi mangsa (bersekedudukan dengan pasangan Islam atau bukan Islam, sama adasecara paksa atau sukarela) melahirkan anak luar nikah tanpa dibinkan kepada bapa mereka? Kenapa MCA tidak memperjuangkan nasib mereka?Kenapa MCA tidakpergi berjumpa Menteri Dalam Negeri untuk mengesahkan semua hubungan sumbangini?

Apa pun jua punca kematian Beng Hock, hubungan yang haram tetap haram, ia tidak boleh disahkan, hanya kerana insiden ini.Jika ditakdirkan Gautama Buddha (juga Konfusius dan Lao Tzu) masih hidup,sudah tentu tindakan Ketua Wanita MCA ini akan dicela kerana ajaran Buddha (juga agama lain, terutama agama Islam) mengharamkan sama sekali perbuatan berkesedudukan (zina) tanpa nikah, apatah lagi sehingga melahirkan anak luar nikah.Saya amat mengharapkan parti-parti politik Cina bertindak waras dan jangan terlalu ekstrem.

Fikirkanlah hati orang lain jua bila mengeluarkan sesuatu kenyataan, terutama orang Melayu.Orang Melayu tidak kurang yang menjadi mangsa seperti Beng Hock.Persoalannya, berapa ramai di kalangan kita yang bangun membela mangsa tersebut? Kenapa bila seorang Cina meninggal dunia (kita masih belum mendapat puncanya), Malaysia seolah-olah seperti macam nak kiamat atau dilanda tsunami.Saya juga amat bersimpati dengan Beng Hock, tetapi beliau sudah ditakdirkan meninggal dunia dalam keadaan sedemikian. Mesti ada hikmah di sebaliknya.

Tidak bolehkah kita tunggu hingga siasatan selesai.Saya ingin bertanya kepada parti-parti politik Cina, akhbar-akhbar Cina dan parti-parti politik pembangkang Melayu, sejauhmanakah pembelaan dibuatsekiranya ia berlaku di kalangan orang Melayu? Misalnya, pembunuhan gadis model Mustakizah Jaafar pada 14 November 1998. Berapa ramai yangbersungguh-sungguh menunjukkan belang mereka. Apakah MCA, Gerakan dan DAP begitu bersungguh-sungguh menunjukkan pembelaan terhadap Mustakizah?Berapa ramai yang tampil berdemonstrasi dan menyerahkan memo bantahan atau mendesak supaya suruhanjaya diraja ditubuhkan. Adakah MCA, Gerakan dan DAPbegitu terkehadapan dalam isu ini? Begitu juga dengan Pas dan PKR (belum wujud lagi), adakah mereka begitu bersungguh-sungguh dalam mempertahankannasib Mustakizah?

Sehingga kini, kes kematian Mustakizah masih lagi menjadi misteri.Saya masih ingat pada November 2005, kononnya tahanan warga China telah dipaksa berbogel dan ketuk ketampi oleh seorang anggota polis wanita semasadalam tahanan. Aksi tersebut telah dirakam dan gambarnya menghiasi dada-dada akhbar tempatan terutamanya akhbar berbahasa Cina.

Dengan rasa bersalah yang teramat sangat, walaupun belum dibuktikan, kerajaan ketika itu telahmengarahkan Menteri Dalam Negeri, untuk segera terbang ke China bagimenjelaskan sebarang kekeliruan yang mungkin timbul akibat daripada kejadian tersebut.Semua ini hasil desakan dan tindakan ekstrem MCA, Gerakan dan DAP, termasukakhbar-akhbar Cina, serta tidak ketinggalan parti-parti pembangkang. Setelah siasatan dijalankan, ternyata gadis yang dipaksa berbogel itu bukan wargaChina tetapi seorang gadis Melayu.

Malang sungguh menjadi orang Melayu, selepas itu, kes ini tidak lagi dibincangkan, malah menjadi senyap dan tidakdibahaskan lagi di dada-dada akhbar, terutama akhbar Cina.Apa yang saya maksud di sini ialah bila sesuatu kejadian yang menimpa orang Melayu, tidak ramai yang berasa sensitif tetapi bila orang lain terutamanya(Cina dan India), seolah-olah hari sudah hampir kiamat seperti tidak ada isu lain yang hendak dibincangkan lagi.Kita jarang berpolitik untuk mempertahankan apa yang benar dan apakah yangsalah? Tetapi kita lebih banyak berpolitik dengan politik yang merugikan iaitu menuding jari untuk melihat siapakah yang menang (benar), siapakah yang kalah (salah).

Politik hanya untuk mencari keuntungan politik ataumendapat undi politik, sedangkan maruah agama dan bangsa tergadai.Berbaloikah dengan berpolitik sebegini? Sedangkan orang lain sentiasamengambil kesempatan hasil dari kelemahan kita?Kita juga jarang berpolitik melihat kepentingan semua kaum, tetapiberpolitik secara sempit mempertahankan kaum sendiri sehingga hilangrasional akal.

Tujuannya tidak lain, untuk mempertahankan kuasa danmemancing undi. Masing-masing mahu menjadi jaguh kaum, dengan mengenepikankepentingan umum. Berapa banyak surau dan masjid dirobohkan untuk tujuan pembangunan? Berapa ramai bukan Islam tampil mempertahankannya? Orang Islammasih boleh menerimanya. Itulah sikap toleransi yang amat saya kagumi.Tetapi bila ada satu kuil atau tokong dirobohkan bagi tujuan pembangunan,satu Malaysia bagaikan nak ribut dan kelam-kabut seolah-olah telah berlaku penganiayaan terhadap orang bukan Islam.Malaysia diperlihatkan tidak mengamalkan kebebasan beragama.

Macam-macam tuduhan dibuat, tidak cukup dalam negeri, dibawa sama keluar negeri untuk menagih simpati dan memburuk-buruk tanahair sendiri. Berbaloikah?Sedangkan kita semua sedia maklum bahawa rumah ibadat orang bukan Islam(Hindu, Buddha dan Kristian) melebihi berkali-kali ganda daripada jumlah masjid dan surau.Jumlah kuil Hindu sahaja sudah melebihi masjid dan surau, apatah lagi jika dicampurkan dengan rumah ibadat agama Buddha dan Kristian dan lain-lain.

Sedangkan semua sedia maklum bahawa orang Islam adalah penduduk majoriti dan agama Islam adalah agama rasmi negara ini.LogikDari segi logik dan rasionalnya, sudah tentu kita mahu melihat bilangansurau dan masjid melebihi rumah ibarat yang lain, dengan mengambil kira sejarah dan keistimewaan Islam (Melayu) seperti yang termaktub dalam perlembagaan.Tetapi adakah ia berlaku? Jawapannya, tidak.

Realiti yang jelas adalah, kitamempunyai patung yang tertinggi dan terbesar di dunia, walaupun penduduknyahanya berjumlah lebih kurang 10 peratus. Beginilah nasib Melayu di bumi Melayu. Terlalu menjaga hati orang, sehingga hati sendiri terguris tiadasiapa yang tahu atau mungkin orang lain tak ingin ambil tahu, sebab tidak berkaitan atau tidak menguntungkan.Saya juga teramat ingin mendengar kenyataan daripada orang bukan Melayu(parti politik Cina dan India) tentang pembelaan nasib umat Islam CinaUighur yang dibunuh secara terancang oleh kerajaan China. Kenapa mereka tidak bersuara menentang tindakan ganas ini?Hanya kerana orang Cina itu beragama Islam, maka ia menjadi senyap.

Bayangkanlah kalau yang terlibat itu adalah Cina yang tidak Islam, sudahtentu mereka akan melompat-lompat.Begitu juga isu apabila adalah orang Cina/India yang bertindak keluardaripada Islam yakni Murtad atau orang Melayu murtad, berapa ramai bukan Melayu yang tampil ke hadapan memberitahu mereka supaya janganlah murtad.Berapa ramai kalangan mereka yang memujuk mereka yang mahu murtad agarjangan murtad, hormatilah agama Islam seperti yang termaktub dalamperlembagaan dan jagalah hati orang Melayu Islam. Apa yang selalu kita dengar ialah mereka akan mengapi-apikan lagi mereka yang ingin murtad untuk terus murtad dan mempertahankannya bermati-matian setelah mereka murtad.Mereka mengatakan ini adalah hak asasi manusia. Tetapi bila mana tiba isuberkaitan Islam, maka semua hak asasi itu hilang entah ke mana.

Yang dicari hanya ketidakadilan Islam, ketidakadilan mahkamah syariah dan bermacam-macam lagi.Ini tidak termasuk lagi isu perebutan mayat saudara baru yang meninggal. Apayang saya tahu, kita selalu mengalah berhadapan dengan golongan ekstrem ini.Paling menyedihkan, mereka langsung tidak bersyukur apabila kita beralah.Tetapi apabila mereka tidak mendapat apa yang mereka hajatkan, setelah undang-undang menyebelahi kita, maka kita (agama Islam dan mahkamah syariah)akan dikecam habis-habisan.Justeru, sudah sampainya kita berpolitik secara matang dengan meletakkan kepentingan semua kaum di hadapan bertunjangkan kepada perlembagaan,berbanding politik etnik (kaum) yang sempit.

Dalam isu Beng Hock ini, bersabar dan tunggulah sehingga siasatan selesai.Jangan membuat andaian dan mengapi-apikan isu ini, kerana ia tidakmenguntungkan sesiapa. Yang pergi tetap telah pergi, hidup ini perluditeruskan. Jadikanlah ia sebagai suatu ikhtibar untuk kita menerokai atauberpolitik dengan lebih baik seperti mana Allah SWT berfirman dalamal-Quran, jadikanlah sesuatu kejadian yang berlaku sebagai pengajaran, wahai orang-orang yang mempunyai pandangan.


Dr. Mohd Ridhuan Tee
Penulis ialah Pensyarah Kanan,
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia.