Petikan Salafi

"Demi Allah, kita berperang bukan berdasarkan bilangan, kekuatan atau Jumlah, kita berperang untuk memuliakan Agama yang telah dimuliakan Allah ini" Abdullah Ibn Rawahah r.a.


"Demi Allah! Debu yang berada di hidung kuda para sahabat nabi s.a.w yang berjuang bersama Nabi s.a.w lebih mulia dari kebanyakan sultan atau raja yang ada dalam dunia ini." Dr. Asri

"Demi Allah! Aku tolak Syiah; bukan dengan tangan tetapi dengan kaki" Harimau Menaip.



Mutiara Kata

Dari Ibnu Umar ra berkata: Rasulullah saw memegang pundakku dan bersabda, “Jadilah engkau di dunia ini seperti orang asing atau penyeberang jalan.” Ibnu Umar ra berkata, “Jika kamu berada di petang hari, jangan menunggu pagi hari, dan jika engkau di pagi hari janganlah menunggu petang, manfaatkanlah masa sihat. Sebelum datang masa sakitmu dan saat hidupmu sebelum datang kematianmu.” (HR. Bukhari)

“Sesungguhnya bermula datangnya Islam dianggap ghurabaa(dagang/asing) dan akan datang kembali ghurabaa(dagang/asing) maka berbahagialah orang-orang asing itu. Para sahabat bertanya kepada Rasulullah Saw, “Ya Rasulullah, apa yang dimaksud orang asing itu?” Lalu Rasulullah menjawab, “Orang yang melakukan kebaikan-kebaikan di saat orang-orang melakukan kerosakan.” (HR. Muslim)

Dan dalam riwayat lain, "Sesungguhnya baginda ditanya perihal orang-orang yang asing itu, lalu baginda menjawab, "Iaitu orang-orang yang menghidupkan-hidupkan apa yang telah dimatikan manusia dari sunnahku" (HR Muslim, Ibnu Majah, dan at-Thabrani)

Dalam riwayat lain dari Ibnu Wahbin, "Baginda saw. bersabda, "Kebahagiaanlah bagi orang-orang yang asing, iaitu mereka yang berpegang teguh pada kitab Allah ketika ditinggalkan oleh orang banyak dan mengerjakan sunnah ketika dipadamkan oleh orang banyak"

Pemuda-Pemudi Harimau

29.1.09

Bebudak Kalau Dah Dapat Duit....

"Saya dok (tidak) fikir perlukah ada Puteri dan Putera kerana lagi ada Puteri dan Putera banyak lagi duit dok main. Saya juga memikir barangkali Pemuda dan Wanita juga perlu dipertimbang (untuk dimansuhkan). { sini }

Dalam kepala otak Harimau, MUNGKIN ada 4 mesej terselindung dari kenyataan Tengku Ahmad Rithauddeen itu.
  1. Memanglah wujud rasuah dalam UMNO tetapi yang paling heavy adalah dari golongan Putera, Puteri, Pemuda dan Wanita UMNO.
  2. Disebabkan 4 sayap UMNO ini mentedarah duit, kami yang otai-otai ini tak dapat apa. Habuk puk tarak. Macamana kami mahu bersara dengan aman?
  3. 4 Sayap UMNO ini tidak pandai main duit, sebab itu banyak yang kantoi. Lepas ni, biar kami orang lama pula yang ajar macamana nak deal dengan duit.
  4. Budak-budak...tak boleh pegang duit banyakkkk {style Haji Bakhil}

Jadi, pengajaran yang kita dapat ialah "Sayangilah golongan warga emas".

7 comments:

har har ha ah ha ha ah aha said...

Har har har ,.....takniah Tok ..

satu andaiyang yang tepat sekali ...

Har har har ...

Harimau-Menaip said...

"Satu untuk kau, satu untuk aku. Dua untuk aku, Tiga untuk aku, Empat pun untuk aku."

Manalah orang tak mengamuk.

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku,

Terima Kasih kerana menghargai warga Emas.

Pada usia ini Mak Cik mahukan ketenangan jiwa, roh yang InsyaAllah swt semaking hampir kepada NYA.
Banyakkan amalan jariah kalau dapat.

Al Maklumlah usia dah EMAS ini kena lah prepare sikit bekalan nak bawa ke sana tu.

Kalau dipanjangkan usia, Alhamdulillah, doa biar panjang usia dalam seihatan keberkatan Illahi, dapat pergi surau, pergi kelas,pergi umrah lagi, pergi haji lagi, pergi kenduri kendara, pergi cuti cuti Malaysia, cuti cuti luar negara.... bukan dalam kemurkaannya. Amin!

Harimau-Menaip said...

Waalaikumussalam Ibu,

Hinalah kita sebagai manusia jika kurang ajar kepada orang yang lebih tua.

Cuti-cuti luar negara tuuu...nak itot!

muraisenja said...

mmmmm... mcm tu ka ?? yg sayapnya aje ka x betoi...yg badan ekor kepala tu ok la agaknya ye....

Faizal Zakaria's Blog said...

Biasalah budak2 :-)























Jangan Potong Q :-)
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Sindrom Mat Salleh Celup
http://pro-faizal.blogspot.com
Suara generasi Baru
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com

Semangat Baru UMNO >> http://Blog1Malaysia.blogspot.com

Kerajaan Rakyat said...

Salam Tok Harimau,

Pandai Tok.

"Sayangilah golongan warga emas".

Saya setuju Tok.

Salam takzim